Απάντηση στέλνει ο βουλευτής Ευβοίας των Ανεξάρτητων Ελλήδων στην Χαλκιδέικη εφημερίδα το Πανευβοϊκό Βήμα για το δημοσίευμα του σχετικά με τον Καρακώστα και την Siemens.

Η επιστολή που στέλνει ο κος Μαρκόπουλος αναφέρει:

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Αγαπητέ κ. Δημήτρη Παπαγρηγορίου,
Στο φύλλο του Π.Β. της Πέμπτης 19 Ιουλίου 2012, συμπεράνατε «γενική αποδοκιμασία» για τις δηλώσεις μου που σχετίζονται με την παρουσία του κ. Ι. Καράκωστα, στη θέση του νομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού, μετά από ευδόκιμο υπηρεσία στη θέση νομικού συμβούλου της Siemens για πάνω από 15 χρόνια.

Το συμπέρασμα σας είναι απολύτως υποκειμενικό.

Υποθέτω, πως η παράλειψη δηλώσεών μου για την συνύπαρξη Χριστοφοράκου-Καράκωστα για χρόνια, μάλλον οφείλεται σε τραγικό λάθος του συντάκτη σας, που ωστόσο παραποιεί την πραγματική εικόνα.

Έτσι είμαι υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσω τα εξής:

1.Οι κατηγορίες μου για ανάδειξη μείζονος πολιτικού και ηθικού ζητήματος, αφορούν το μέγαρο Μαξίμου και όχι τον κ. Καράκωστα. Τον τελευταίο αφορούν ζητήματα ευθιξίας.

Επιμένω πως ο βασικός νομικός σύμβουλος της Siemens, με τριψήφιο τηλέφωνο της εταιρίας στο ιδιωτικό του γραφείο (τόσο αναγκαίο ήταν..) δεν μπορεί να συμβουλεύει τον Πρωθυπουργό.

Aυτό, διότι η συγκεκριμένη εταιρία, προκάλεσε με τις συμβάσεις της ζημιά 2 δις € στο Ελληνικό δημόσιο. Έτσι αποφάσισε η διακομματική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων. Για πολλές από αυτές τις συμβάσεις, έχει ζητηθεί η άποψη του κ. Καράκωστα με ιδιόχειρα και όχι μόνο σημειώματα του διευθύνοντος συμβούλου της Siemens, κ. Ηλία Γεωργίου, ο οποίος ευρίσκεται υπό κατηγορία.

Όλα αυτά, έχουν προ πολλού δημοσιευτεί και ο κ. Καράκωστας ποτέ δεν απάντησε. Αναρωτιούνται πολλοί συμπατριώτες μας, τι είδους υπηρεσίες παρείχε και γιατί πληρωνόταν από την Siemens;

2.Στις δηλώσεις περί αθλιότητας του κ. Κεδίκογλου, ανταπάντησα με στοιχεία πληρωμής του κ. Καράκωστα, 8 χρόνια μετά τον διορισμό τού κ. Χριστοφοράκου σε θέση διευθύνοντος συμβούλου. Έκτοτε ο κ. Κεδίκογλου εξαφανίστηκε. Επιμένει ακόμη ο κ. Καράκωστας ότι έφυγε από την εταιρία αμέσως μόλις ήρθε ο κ. Χριστοφοράκος; Θα έχει ενδιαφέρον η απάντησή του.

3.Στο ίδιο φύλλο, υπάρχει επιστολή στήριξης του κ. Καράκωστα από συμπολίτες της Χαλκίδας, αρκετοί από τους οποίους είναι φίλοι μου. Καλοδεχούμενη. Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν στοχοποίησα τον κ. Καράκωστα, ούτε ποτέ στοχοποίησα κανέναν στην πολιτική μου πορεία. Ούτε τον εξαιρώ από τον κόσμο των επιτυχημένων επιστημόνων.

Δεν ανέχομαι όμως τόση υποκρισία και τόση μεγάλη αναισθησία από όσους κλείνουν τα μάτια σε ό,τι συμβαίνει στη χώρα. Χορός από μίζες και πάρτυ διαφθοράς με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων και πρωταγωνιστή την Siemens.

Κανένας δεν επιθυμεί να αγγίξει ό,τι καίει. Όλοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη δυστυχία εκατομμυρίων ανέργων και πάνω από 2.000 αυτοχείρων αλλά ελάχιστοι δείχνουν πρόσωπα και καταστάσεις και κανένας ως τώρα δεν τιμωρήθηκε. Κάποιοι μάλιστα, θέλουν να επιβραβευτούν κιόλας για αυτά. Αιδώς αργείοι.

4.Δηλώνω ότι δεν μπήκα στην πολιτική παρά μόνο για να πω αλήθειες και να υπερασπιστώ το δίκαιο. Αυτό θα κάνω μέχρι το τέλος και όσο οι πολίτες με εκλέγουν εκπρόσωπό τους στη Βουλή των Ελλήνων. Δεν είμαι ανεπάγγελτος πολιτευτής και γυρολόγος πολιτικός που ψάχνω την αποκατάστασή μου μέσα από μια θεσούλα. Παρόμοιους άεργους-πολιτευτές ψάξτε τους στα ψηφοδέλτια της Εύβοιας. Έχει ενδιαφέρον.

Ούτε βέβαια λυγίζω ή φοβάμαι ανούσιες απειλές για αγωγές περί τρωφείσης υπόληψης. Και αυτό γιατί γνωρίζω καλά τι έχει συμβεί. Οι βουλευτές εκλέγονται για να μιλούν με ελευθερία, να αναδεικνύουν ζητήματα και να μιλούν εξ ονόματος των πολιτών. Όχι για να κάνουν «σαλονάτες» δημόσιες σχέσεις, ούτε για να περιφέρονται σαν «πολιτικοί γαμπροί χωρίς άποψη και χωρίς ουσία.
Όλα αυτά τελείωσαν.
Όλοι αυτοί ευθύνονται για την εθνική κατάθλιψη.
Όλοι αυτοί ευθύνονται για την εθνική συγκάλυψη.
Όλοι αυτοί έφεραν τη νέα φτώχεια στην Ελλάδα.
Όσοι τα υπηρετήσουν και πάλι, θα εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη της χώρας.

Μετά τιμής
Κώστας Μαρκόπουλος
Βουλευτής Εύβοιας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Διαβάστε επίσης: Σ.Κεδίκογλου: ο Κος Καράκωστας παραιτήθηκε από τη SIEMENS, μόλις ανέλαβε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, γιατί διαφώνησε μαζί του