Σε απάντηση αλλεπάλληλων Δελτίων Τύπου που εξέδωσε ο Δήμαρχος Κονιστρών, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς σχολίασε:

«Στο βαθμό που ο Δήμαρχος Κονιστρών έχει εμπλακεί  τις  τελευταίες ώρες σε μία έντονη συγγραφική δραστηριότητα με επιστολές προς Μ.Μ.Ε,, κόμματα,, πολιτειακούς  παράγοντες συμπεριλαμβανομένου του κυρίου Πρωθυπουργού, επισημαίνω προς ενημέρωση των δημοτών του Δήμου και των πολιτών τα παρακάτω:
1. Στις 31/10/2007, δηλαδή 2 μήνες  μόλις μετά τις  καταστροφικές  πυρκαγιές του 2007, εγκρίθηκε οριστικά έργο από εθνικούς πόρους του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» με τίτλο «Έργα Αποκατάστασης –Προστασίας Πυρόπληκτης  Περιοχής Δήμου Κονιστρών Εύβοιας», ύψους 450.000Ευρώ.
Τα υποέργα, τα οποία η ίδια  η δημοτική αρχή επέλεξε και η κυβέρνηση αποδέχτηκε στο σύνολό τους προς χρηματοδότηση είναι τα ακόλουθα:
1.1 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – 7.500,00 Ευρώ.
1.2 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – 7.500,00 Ευρώ.
1.3 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – 150.000,00 Ευρώ.
1.4 ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ & ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – 233.000,00 Ευρώ.
1.5 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΜΑΝΙΚΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – 52.000,00 Ευρώ.
Εξ’ αυτών το μόνο έργο που προωθήθηκε για υλοποίηση είναι «ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ & ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ». Υποβλήθηκαν και πληρώθηκαν δύο λογαριασμοί ύψους 190.000Ευρώ περίπου.
Δηλαδή μετά από δύο χρόνια και με διαθέσιμα 450.000,00 Ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα απορροφήθηκαν 190.000,00 Ευρώ για έργα φωτισμού οδικού δικτύου.
2. Κανένα αντιπλημμυρικό έργο ή μελέτη δεν έχει ζητηθεί από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Κονιστρών για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» το οποίο να σημειώσω ότι ανέρχεται σε 2,1 εκ ευρώ, πόροι τους οποίους χειρίζεται εξολοκλήρου ο Δήμος Κονιστρών.
3. Σε ό,τι αφορά το Δελτίο Τύπου για πρόσκλησή του σε σύσκεψη, επισημαίνω ότι στην σημερινή συνάντηση εργασίας, προσκλήθηκαν οι Δήμαρχοι εκείνων των περιοχών που αποδεδειγμένα είχαν έντονες ζημιές στον αστικό ιστό των Δήμων τους.
Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο Δήμο Κονιστρών εντοπίζονται κυρίως στο Επαρχιακό Δίκτυο και παρουσιάστηκαν από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Εδώ οφείλω να σημειώσω ότι ο Δήμαρχος Κονιστρών είναι ο μόνος που δεν επικοινώνησε με τη Περιφέρεια  Στερεάς  Ελλάδας παρά μόνο μέσω fax για τα γνωστά Δελτία Τύπου. Εάν παρ’ όλα αυτά διαπιστωθούν άλλα προβλήματα προς επίλυση, αυτά άμεσα θα αντιμετωπισθούν.
Ο Νομός Εύβοιας έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι δράσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Κυβέρνησης για την ανακούφιση των πληγέντων και την άρση και επανόρθωση των ζημιών από την καταστροφική θεομηνία είναι άμεσες και μακριά από κάθε διάκριση και εύνοια ή δυσμένεια.
Είμαστε στο πλευρό των πληγέντων πολιτών της Εύβοιας θέτοντας σε λειτουργία όλους τους μηχανισμούς του Κράτους προς όφελος και για την ανακούφισή τους. Σε αυτή τη δύσκολη ώρα δεν έχουν θέση οι αντιπαραθέσεις και η στείρα κριτική…»