Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς Ελλάδας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα προβλήματα του οδικού δικτύου της Εύβοιας:

Προς τον κ. πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Το πρόβλημα του οδικού δικτύου της Εύβοιας είναι γνωστό.
Απαράδεκτος, απαρχαιωμένος και επικίνδυνος ο κεντρικός οδικός άξονας που συνδέει το νομό από την Ιστιαία μέχρι την Κάρυστο, αλλά σε τραγική κατάσταση είναι και οι επαρχιακοί δρόμοι. Σε ορισμένα μάλιστα σημεία κατά καιρούς εμφανίζεται το φαινόμενο των κατολισθήσεων-καταπτώσεων (Λ.Αιδηψού, Δερβένι, Πλατάνα, κ.λ.π.)
Το ζήτημα δεν είναι μόνο ότι δεν προχωρά η κατασκευή του νέου σύγχρονου οδικού άξονα αλλά και το ότι δεν γίνεται συντήρηση στο υπάρχον οδικό δίκτυο με συνέπεια να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
Ήδη εξ αιτίας αυτής της κατάστασης καταγράφονται πολλά τροχαία δυστυχήματα και ανθρώπινα θύματα.
Οι κάτοικοι της Εύβοιας έχουν χορτάσει από υποκριτικές υποσχέσεις και κορώνες ακόμα και «πρωτοβουλίες» από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., υπουργούς, νομάρχες και βουλευτές του νομού.
Δεν μπορούν να αρνηθούν ή να κρύψουν την κατάσταση, αλλά κρύβουν τις ευθύνες που έχουν οι ίδιοι και οι πολιτικές που υπηρέτησαν και υπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια.
Δικαιολογίες ότι φταίνε οι «προηγούμενοι», ότι είναι ριγμένος ο νομός σε σχέση με άλλους γιατί κάποιοι τον «παραμέλησαν», ότι φταίει το έδαφος ή το ανάγλυφο του νομού και άρα είναι ακριβό έργο, που ακούγονται κατά καιρούς απλά επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει η πρόθεση να λυθεί το ζήτημα όσο δεν εκδηλώνει το ενδιαφέρον του το μεγάλο κεφάλαιο για ένα τέτοιο έργο.
Οι επιλογές του κεφαλαίου για δρόμους που εξυπηρετούν τις νέες αγορές και φυσικά την μεταφορά προϊόντων υλοποιήθηκαν αμέσως (π.χ. Εγνατία οδός).
Οι σύγχρονοι και ασφαλείς δρόμοι που καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και το λαό αυτής της χώρας δεν είναι προτεραιότητα των κυβερνήσεων. Ούτε τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, που διατίθενται από την Ε.Ε.(χρήματα που ανήκουν στον ελληνικό λαό) και κατευθύνονται στο να εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα, προορίζονται για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες κάθε περιοχής.
Γι’ αυτό συνεχίζει η Εύβοια να διαθέτει ένα απαρχαιωμένο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο.

Ζητάμε να πάρετε θέση: Τι ενέργειες θα κάνετε για να προχωρήσει άμεσα η μελέτη και η κατασκευή σύγχρονου, ασφαλούς οδικού δικτύου στην Εύβοια –έργο δημόσιο, από τον κρατικό προϋπολογισμό- που η κατασκευή και η χρήση του δεν θα επιβαρύνει το λαό.