Το Συνδικάτο συγκολλητών εργατοτεχνίτων και υπαλλήλων Φθιώτιδας ανακοινώνει την απεργιακή κινητοποίηση για την στήριξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, ενώ έφτασε τη ΛΑΡΚΟ ένα βήμα πριν από το κλείσιμο, ανακοίνωσε ότι «μέχρι τέλος του Νοέμβρη θα περπατήσει στους (εγκληματικούς) διαγωνισμός εκποίησης», χωρίς να διασφαλίζει τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Εμπαίζει τους εργαζόμενους. Κρατάει ομήρους συναδέλφους που έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Εδώ και δύο μήνες κωλυσιεργεί συνειδητά αναμένοντας να σπάσει η ενότητα και η αποφασιστικότητα. Είναι γελασμένοι και αυτή και τα παπαγαλάκια της. Απαιτούμε να διασφαλιστούν οι αποζημιώσεις όλων των εργαζομένων σύμφωνα με τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις. Να διασφαλιστεί η καταβολή και του τελευταίου ευρώ που προκύπτει από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια. Είναι ο κόπος των εργαζομένων, δεν τον διαπραγματευόμαστε, δεν τον χαρίζουμε.

Στις 26 Νοεμβρίου 2020 εργάτες της ΛΑΡΚΟ ενώνονται με χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, με αυτούς που ανταμώσανε 10 μήνες στα μεγάλα συλλαλητήρια και στις κινητοποιήσεις για τη ΛΑΡΚΟ.