Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και τα εργατικά σωματεία αποφάσισαν να προκηρύσσουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του Εργατικού Κέντρου:

ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Απαιτούμε εδώ και τώρα να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές υγείας της Εύβοιας, τα Νοσοκομεία Χαλκίδας, Κύμης, Καρύστου και όλες οι υπόλοιπες δημόσιες δομές υγείας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξή του σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό. Μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς ώστε να μη μετατραπούν σε χώρους μαζικής διασποράς του ιού. Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν εγκληματικές διαχρονικές ευθύνες για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, έχουν συμβάλει να διαμορφωθεί η σημερινή διαλυτική κατάσταση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει πίσω το αντεργατικό τερατούργημα που ετοιμάζεται να ψηφίσει και προβλέπει ανάμεσα στα άλλα την κατάργηση του 8ωρου, 100 χρόνια μετά την θέσπισή του στη χώρα μας. Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε σχεδιασμός για να μπουν νέα εμπόδια στην οργάνωση και την πάλη των συνδικάτων.
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που διαλύει τον ΟΑΕΔ.

Καταγγέλλουμε τη μεθόδευση που εφάρμοσε η κυβέρνηση εχθές ημέρα αγωνιστικού εορτασμού του Πολυτεχνείου, να επιδιώξει τη βίαιη παρεμπόδιση κάθε εκδήλωσης κρυβόμενη πίσω από την πανδημία.

Καλούμε τα σωματεία της Εύβοιας να ενημερώσουν τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας.