Ο Κώστας Μαρκόπουλος, που ήταν ο μόνος απο τους βουλευτές της Εύβοιας, που παρέστη στην παρέλαση της Χαλκίδας, απεχώρησε απο τις θέσεις των επισήμων, διευκρινίζοντας πως του ήταν δυσάρεστο να σταθεί δίπλα σε εκπροσώπους πολιτικών φορέων που συγκαλύπτουν μια πολιτική ανεπαρκή.

Δήλωση του βουλευτή Ν. Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου:

 «Σήμερα εορτάζουμε μια μέρα Εθνικής υπερηφάνειας. Οφείλουμε να στοχαζόμαστε τι έγινε και πως έγινε εκείνος ο αγώνας και πόσο σημαντικός υπήρξε για την ανεξαρτησία μας και την πορεία μας. Σήμερα η χώρα ευρίσκεται σε κίνδυνο απώλειας εθνικής κυριαρχίας λόγω οικονομικής κρίσης και κυρίως λόγω της λύσης που δόθηκε.
Απεχώρησα από τις θέσεις των επισήμων κατά την έναρξη της παρέλασης και στάθηκα κοντά στο πλήθος των ανθρώπων. Μου είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να γίνεται παρέλαση με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με φόβο. Μου είναι επίσης δυσάρεστο να στέκομαι δίπλα σε εκπροσώπους άλλων πολιτικών φορέων που συγκαλύπτουν μια πολιτική ανεπαρκή, αποτυχημένη και υποτελή.
Αρνούμαι να συνδεθώ έστω και συνειρμικά στην σκέψη των πολιτών με όσους φέρουν τεράστιες και ατιμώρητες ευθύνες για την κατάσταση της Ελλάδας και για τη νέα φτώχεια των ανθρώπων.
Ο καθένας αναλαμβάνει πλέον τις ευθύνες του. Σύντομα ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει. Μπροστά σ’ αυτό το οριστικό γεγονός εγώ έκανα την προσωπική μου επανάσταση…»