Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας αποχαιρέτησε το καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις της Κατασκήνωσης με τραγούδια και πολύ χορό.

Με σχετική ανακοίνωση από το Σώμα Προσκόπων της Εύβοιας αναφέρονται τα εξής:

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Η Ένωση Αποχαιρετώντας το καλοκαιράκι επιτρέψτε μας, να αναφερθούμε, εν συντομία, στις Κατασκηνώσεις μας.

Αναπόσπαστο κομμάτι της προσκοπικής μεθοδολογίας αποτελεί η επαφή με το φυσικό περιβάλλον.

Όχι με τη γενική έννοια μιας εκδρομής – επίσκεψης στις υπέροχες εξοχές της πατρίδας μας, αλλά ζώντας μέσα στη φύση, με διανυκτερεύσεις στο ύπαιθρο σε σκηνές ή καταλύματα, με τiς βραδινές συγκεντρώσεις μας γύρω απ’ τη φωτιά (πυρές) με τα σκετς, τα παιχνίδια και τα τραγούδια που δίνουν στις διακοπές των μικρών μας συμπολιτών μια μαγευτική χροιά, που λίγα παιδιά στην ηλικία τους έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν.

Το καλοκαίρι, 200 Πρόσκοποι της Χαλκίδας, 50 της Ν. Αρτάκης, 50 των Μεσσαπίων και 20 της Λίμνης στήσαμε την πάνινη πολιτεία μας, την καλοκαιρινή μας κατασκήνωση, στο Καντήλι στο δάσος του Αγίου, στη Βόρεια Εύβοια, στη Χίο και στα βουνά του Ολύμπου και του Κισσάβου.

Αρχηγοί των Κατασκηνώσεων ήταν οι: Χρήστος Αλεξίου, Δημήτρης Ζούτσος, Κώστας Δερβεντζής, Λευτέρης Λάππας, Διονύσης Διακάκης, Χαράλαμπος Κοροβός και Γιώργος Γιαννούλης.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι περιμένουμε τα παιδιά νησιού μας σε Χαλκίδα, Ν. Αρτάκη, Ψαχνά και Λίμνη στις εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις των τμημάτων μας, όπου έμπειροι και εκπαιδευμένοι εθελοντές (οι Βαθμοφόροι μας) προσφέρουν παιδαγωγικό προσκοπικό παιχνίδι σε 300 παιδιά όλων των ηλικιών. Παιχνίδι, που στοχεύει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, στην επαφή τους με τα σύγχρονα προβλήματα και στην διοχέτευση της ενεργητικότητάς τους στη ζωή στη φύση, στην προσφορά στο συνάνθρωπο και στην αυτοοργάνωσή τους σε μικρές κοινωνίες – παρέες, όπου, αναλαμβάνοντας υπεύθυνους ρόλους, προετοιμάζονται για την ενηλικίωση τους και την ανάληψη πραγματικών ευθυνών.

Θεωρούμε, ακόμη, υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε όσους συμπαραστάθηκαν στις Κατασκηνώσεις μας:

Τους Δήμαρχους Χαλκιδέων κ. Αθ. Ζεμπίλη, Διρφύων – Μεσσαπίων κ. Ι. Μπουροδήμο, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας κ. Αθ. Ψαρρό, καθώς και τις επιχειρήσεις: Hellenic Quality Foods ΑΕ, Vivartia AE, Ευβοϊκή Ζύμη  ΑΒΕΕ, Παλίρροια – Σουλιώτης ΑΕ,, Ιωάννης Κυλερτζής ΑΕΒΕ, Δημήτρης Ακριτίδης, Ν. Κουτσαύτης, Αφοί Αγγέλου, Κ. Χατζηλάμπρου ΑΕ, Παππάς Ν, ΒΙΟΚΟΤ ΑΕ, ΑΓΡΟΖΩΗ ΑΕ. Και τέλος τους γονείς των Προσκόπων μας που βοήθησαν υλικά και ηθικά στις κατασκηνώσεις μας και που στελεχώνουν τις Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαράστασης και διαχειρίζονται με διαφάνεια και υπευθυνότητα το υλικό και τα οικονομικά μας.