Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου «ΤΑ ΚΑΨΑΛΑ»,  τα ΚΑΨΑΛΙΩΤΙΚΑ 2009, επ΄ ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, προστάτη του χωριού μας, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καψάλων(Λαογραφικό Μουσείο), Δήμου Στυρέων, που περιελάμβαναν:

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Τετάρτη 5/8/09

Χορούς από το Χορευτικό συγκρότημα Δήμου Στυρέων.
Ομιλία για την ζωή και  το έργο του Δασκάλου Ευάγγελου Αλούκου από τον Ιστοριοδίφη-Λαογράφο Χρήστο Κ. Μητροπέτρο.  
Αποκαλυπτήρια προτομής του Δασκάλου μας Ευάγγελου Αλούκου από την Δήμαρχο Σοφία Μούτσου και τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και κατοίκου του Νιμποριού Καψάλων Μίμη Ανδρουλάκη.
Χαιρετισμούς απηύθυναν: η Δήμαρχος , ο Μίμης Ανδρουλάκης, η Γυμνασιάρχης Στύρων κα Πέππα, η Προϊσταμένη του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρύστου, ο Πρώην Δήμαρχος και συμμαθητής του Δάσκαλου Ζαχαρίας Λέκκας, Συγγενείς , ο γιος του Ελευθέριος Ευαγγέλου Αλούκος και συγγενείς του.
Παράσταση θεάτρου σκιών –Καραγκιόζη. Και η βραδιά έκλεισε με
Λαϊκή- Ρεμπέτικη κομπανία.

ΚΑΨΑΛΙΩΤΙΚΑ 2009

Πέμπτη 6/8/09

Το πρωί αρτοκλασία στον Ι. Ν. του Σωτήρος. 
Το βράδυ, το παραδοσιακό  Λαϊκό-Νησιώτικο πανηγύρι με ορχήστρα από τους: 
Κουκουλάρη Στάθη -Βιολί, Κονδύλη Μανόλη –Τραγούδι, Λιβανού Καίτη και Βουμβάκη Μαρία Τραγούδι, επίσης μουσικοί με: Μπουζούκι, Λαούτο, Κιθάρα, Ντράμς.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, η Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπαγεωργίου, το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου Κα Μαίρη Ανδρέλλου, η Προϊσταμένη του ΙΚΑ Καρύστου ,εκπρόσωπος της πολεοδομίας Καρύστου , το μέλος της τοπικής Διοίκησης του ΟΕΕ Τριαντάφυλλος Κοσμέτος, και πλήθος κόσμου, όπου γλέντησαν μέχρι της πρώτες πρωινές ώρες.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, τις επιχειρήσεις της περιοχής που διαφημίστηκαν, όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και όλους τους πατριώτες που και φέτος κατέκλυσαν το χώρο των εκδηλώσεων.

    Τις  εκδηλώσεις στήριξαν πρώτα και  σημαντικά ο Δήμος Στυρέων και κατόπιν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας.