Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας Νίκος Αίσωπος αναφέρει ότι ο φάκελος για την χρηματοδότηση υλοποίησης Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην Χαλκίδα, απορρίφθηκε οριστικά από το Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Χαλκίδα παρέδωσε εγκαίρως ολοκληρωμένο φάκελο με σχεδόν 200 αιτήσεις συμμετοχής στην δράση «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου». Ωστόσο στις επισημάνσεις που ζήτησε το Υπουργείο, δεν ανταποκρίθηκε κανείς, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία να χρηματοδοτηθεί το έργο. Αμέσως η δημοτική αρχή προχώρησε σε ένσταση επί του θέματος, τελικά δεν μπόρεσε να λάβει το «πράσινο φως» και να προχωρήσει η διαδικασία υλοποίησης.

Ο κ. Αίσωπος δήλωσε: Ανοικτό κέντρο εμπορίου Χαλκίδας. Μια μεγάλη ευκαιρία εκσυγχρονισμού και ανάδειξης της αγοράς μας χάθηκε οριστικά. Συγχαρητήρια στους 59 δήμους (προφανώς μέσα και κωμοπόλεις) και τους τοπικούς επαγγελματικούς φορείς που μπόρεσαν να καταθέσουν τους φακέλους που θα χρηματοδοτήσουν το έργο. Η Χαλκίδα προσπάθησε να είναι μέσα σε αυτούς καταθέτοντας έναν άρτιο φάκελο, οποίος όμως απορρίφθηκε αφενός λόγω λεπτομερειών αφετέρου λόγω της μη έγκαιρης ένστασης από πλευράς των υπευθύνων παρακολούθησής του. Προσωπικά δεν θα επιρρίψω αυτή τη στιγμή προσωπικες ευθύνες, πολιτικες ή υπηρεσιακές, αλλά σίγουρα κάθε αποτυχία έχει και τους υπεύθυνους της. Προς το παρόν εμείς μένουμε με την πίκρα της απόρριψης αλλά και την ευκαιρία να διδαχθούμε από την Θήβα την Αμφιλοχία και τον δήμο Τριφυλίας μαθήματα αποτελεσματικότητας.