Γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Παπάδες Ευβοίας. Είναι πτυχιούχος Δασολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας.

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ από το 2004 έως το 2010 και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 1998 ως το 2013.

Βουλευτής Εύβοιας του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου την περίοδο 1996-2000.

Επανεκλέχθηκε βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012, καθώς και στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015.

Έλαβε μέρος στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 ως επικεφαλής της Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Η Στερεά σε νέα τροχιά» και υπηρέτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας, ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Συμμετείχε στις Κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015 ως Αν. Υπουργός και από το Σεπτέμβριο του 2015 ως το Σεπτέμβριο του 2018 ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ειδικά στον αγροτικό τομέα, που είχε την ευθύνη ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί 3,5 χρόνια, κατορθώσαμε όχι μόνο να τον κρατήσουμε ζωντανό, αλλά και να τον καταστήσουμε ως το βασικότερο εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ως βουλευτής Εύβοιας προσπάθησε στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας να αντιμετωπιστούν ανάγκες στήριξης του Ευβοϊκού χώρου.

Ακολουθείστε μας στο Google News