Αίτημα απέστειλε η Επιτροπή Κατοίκων Ληλαντίου προς την οικονομική επιτροπή Δήμου Χαλκιδέων που αναφέρει τα εξής:

Σχεδόν 4 μήνες αργότερα, απαιτούμε για μία ακόμη φορά από την κ. Δήμαρχο και την οικονομική επιτροπή του Δήμου Χαλκιδέων να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες της πλημύρας της 9ης Αυγούστου, χωρίς εξαιρέσεις όρους και προϋποθέσεις, και μάλιστα στο 100% της ζημιάς που έπαθαν. Να ξαναγίνουν οι διαδικασίες από τις επιτροπές του Δήμου που απέρριψαν την πλειοψηφία των αιτούντων από το έκτακτο επίδομα και το επίδομα αποκατάστασης οικοσκευής.

Να αιτηθούν κονδύλι για την αποζημίωση και των β κατοικιών. Απαιτούμε η απόφαση για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη να αφορά ΟΛΟΥΣ τους πληγέντες κι όχι μόνο τα μη κατοικήσιμα οικήματα. Η κατάσταση σε πολλά νοικοκυριά είναι εκρηκτική. Οι οικογένειες που δεν έλαβαν ούτε καν εκείνα τα ψίχουλα των επιδομάτων που ενέκρινε η κυβέρνηση να δώσουν οι Δήμοι, καλούνται τώρα να πληρώνουν λογαριασμούς ρεύματος που περιέχουν εισφορές για τον Δήμο. Και ενώ ταυτόχρονα δικηγορικά γραφεία τους τηλεφωνούν και απειλούν με διακοπή ρεύματος αν δεν πληρωθούν άμεσα οι λογαριασμοί.

Απαιτούμε η οικονομική επιτροπή του Δήμου να εισηγηθεί αναλόγως στο Δημοτικό Συμβούλιο και να παρθεί απόφαση άμεσα που να ελαφρύνει τις οικογένειες των πληγέντων.

Ακολουθείστε μας στο Google News