Μάγεψε η θεατρική ομάδα του Δήμου Κύμης, με τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη.

Σε ένα κατάμεστο από κόσμο θέατρο όπου δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα, στο κυκλικό θέατρο του πολιτιστικού συλλόγου Κύμης, η ερασιτεχνική ομάδα του Δήμου «Τα Μεμαίντζουλα» παρουσίασε, το Σάββατο το βράδυ, το έργο του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες».
 Το έργο, σε μετάφραση Κώστα Ταχτσή και σκηνοθετική επιμέλεια της συμπατριώτισσάς μας θεατρολόγου κυρίας Γαρουφαλλιάς Μάστορη, είχε προσαρμοστεί στις ανάγκες και τις δυνατότητες της ομάδας.
 Η ομάδα πλησίασε το αριστοφανικό έργο με αγάπη και σεβασμό, και έδωσε τον καλύτερο εαυτό της σε κέφι, μπρίο, ευρηματικότητα και αυθορμητισμό. Μα πάνω από όλα πλησίασε το έργο με το πάθος και την αγνότητα του νεοφώτιστου. Αυτά τα συναισθήματα μεταλαμπαδεύτηκαν στους θεατές, οι οποίοι αντιδρούσαν ωσάν να βρίσκονταν στον τόπο δράσης, δηλαδή στην Εκκλησία του Δήμου και στις γειτονιές της Πόλης.
 Απολαυστική στους ρόλους της, ως πρώτη γυναίκα και πρώτη γριά, ήταν η Ζωή Νικολοπούλου που έκανε ένα ολόκληρο θέατρο να σείεται από τα γέλια. Απολαυστικές ήταν επίσης, η Βούλα Κατρακάζου, ως Πραξαγόρα στην πρώτη πράξη, και η Δήμητρα Καμπούρη, με την ωραία κορμοστασιά της, ως Πραξαγόρα στην δεύτερη πράξη. Αξιοσημείωτες ήταν επίσης και οι ερμηνείες των Ζέτα Παπαϊωάννου ως Βλέπυρου και 3ης γριάς, Παναγιώτη Νικολόπουλου ως Χρέμη, Γιάννη Καμπούρη ως νέου, Αθηνάς Σπύρου ως νέας και 3ης γυναίκας, και Μαγδαλένας Γκραντέ και Μαρίας Ειρήνης Πάτρα ως 2ης γυναίκας και χορού.
 Με ένα ξεχωριστό τρόπο δόθηκε ο χορός. Παρουσιάστηκε ως ένα μοντέρνο συγκρότημα νέων. Τα σκηνικά και τα κουστούμια του έργου είχε ετοιμάσει ο καθηγητής μέσης εκπαίδευσης Θοδωρής Ραυτόπουλος. Σημαντική στην όλη παρουσίαση του έργου ήταν και η συμβολή της Ζωής Νικολοπούλου.
 Την παρουσίαση του έργου έκανε ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς, ο οποίος ευχαρίστησε την ομάδα για την επί έξι έτη αφιλοκερδή συμμετοχή της στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου και ζήτησε από τους παραβρισκόμενους να χειροκροτήσουν αυτή τους την προσπάθεια.
 Την παράσταση παρακολούθησαν, εκτός του Δημάρχου Κύμης, η πρόεδρος του Δ.Σ. Αρετή Μπάτσα, η οποία είχε και την επιμέλεια της όλης προσπάθειας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βλαχογιάννης, οι αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. και πάρα πολύς κόσμος.
 Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.