Άρθρο του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Μαρκόπουλου το οποίο δημοσιεύθηκε σήμερα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και αφορά τον αποκλεισμό της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου μετά το ρατσιστικό σχόλιο της στο twitter.

Σας παραθέτουμε ολόκληρο το άρθρο του βουλευτή Νομού Ευβοίας κου Κώστα Μαρκόπουλου όπως δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή: 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΑ   

Λες και μίλησε στο BBC ή το CNN.
Nέα, πρωταθλήτρια, ελπίδα της σημαίας μας, ξαφνικά στη πυρά για ένα black χιούμορ στο twitter. Από αυτά που όλοι λέμε μεταξύ μας, όπως οι Βέλγοι για τους Φλαμανδούς και οι Γερμανοί για τους Πολωνούς. Ζήτησε συγγνώμη στα Ελληνικά μετά στα Αγγλικά. Γερμανικά μάλλον δεν ήξερε η Βούλα. Θα έπρεπε μήπως; ….

Όφειλε να είναι προσεκτική λόγω ολυμπιακής δημοσιότητας, αλλά προδόθηκε από μέσα γιατί το μήνυμα ήταν στα ελληνικά. Και απολύθηκε από τους ίδιους που καταχειροκροτούσαν τον ΓΑΠ όταν βροντοφώναζε σε όλη την υφήλιο σε πόσους διεφθαρμένους παρίστανε τον πρωθυπουργό.

Πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι επιχείρησαν με τη γελοία τιμωρία μιας πρωταθλήτριας για κακόγουστο σχόλιο να εξιλεωθούν, ατυχώς, στα μάτια της κοινωνίας. ΔΗΜΑΡ κατεξοχήν και ΠΑΣΟΚ από κοντά,  έκαναν «έξοδο» κοινωνικού ξεπλύματος για να συγκαλύψουν την ενοχή τους για όσα άμεσα πρόκειται να επιβάλουν στην ελληνική οικογένεια.

Εννοώ ασφαλώς τα νέα μέτρα. Η δήθεν αντιρατσιστική τιμωρία είναι το αριστερόστροφο γράσο που συγκαλύπτει την πολιτική τους σκουριά και την προδοσία στην ίδια τους την ιδεολογία.
Η ατυχία τους είναι ότι στο επόμενο 48ωρο μια τουρκική φρεγάτα έκανε βόλτα στις Κυκλάδες και ο αρχηγός ΓΕΣ τους πέταξε στα μούτρα μια παραίτηση για κομματικό ρατσισμό στις προαγωγές. Αλλά για αυτά …σιγή.

Από την άλλη, η ηγεσία της ΝΔ,  έχασε και το τελευταίο φύλλο συκής ορθολογισμού και σοβαρότητας και ανταλλάσει τα πάντα για λίγη ψευδαίσθηση εξουσίας. Αυτό το σύνδρομο της υποχωρητικότητας η ΝΔ το είχε πάντα. Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό της μεσαίας αστικής τάξης.

Όμως ποτέ άλλοτε η κεντροδεξιά δεν είχε απωλέσει σε τέτοιο βαθμό, αξίες, αντοχές και ιδεόγραμμα επιβράβευσης και τιμωρίας.  Διαθέτουμε συγκυβέρνηση που δεν κατέχει τα ολυμπιακά ιδεώδη αλλά και μια ολυμπιακή επιτροπή διαβρωμένη από την αναγκαιότητα της πολιτικής. Είμαστε η μόνη χώρα που επιχειρούμε με μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας να μισούμε εξίσου ρατσιστές και λαθρομετανάστες ενώ τους ανεχόμαστε εξίσου.

Πολιτικοί λύκοι στο εσωτερικό και πολιτικά πρόβατα στο εξωτερικό. Η χώρα κινδυνεύει από τον αδιάκοπο  πολιτικό φαρισαϊσμό. Κινδυνεύει από το οικογενειοκρατικό δίκαιο της εξουσίας (Κούβελος).

Δεν κινδυνεύει από τα twitter. Κινδυνεύουμε από την πλήρη έλλειψη ευθιξίας, πολιτικής και κοινωνικής παιδείας. Και έχουμε ανάγκη από έναν κοινωνικό-πολιτικό σχηματισμό αταλάντευτων ιδεών που θα ξεπηδήσει μόνο μετά από παραδειγματική τιμωρία των πρωταγωνιστών της μεγάλης αποτυχίας.

Καλύτερα  να μας κυβερνήσουν άπειροι στην πολιτική αλλά άξιοι και ευαίσθητοι παρά έμπειροι στην πολιτική κληρονόμοι και αναίσθητοι.

Διαβάστε την δημοσίευση του άρθρου και στο Kathimerini.gr