Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ, Ουρανία Παπανδρέου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή με θέμα την απογοητευτική αύξηση της εγκληματικότητας στην Εύβοια και τη ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας. Στην ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει:

Μεγάλη απογοήτευση και έντονη ανασφάλεια αισθάνονται τα τελευταία χρόνια οι πολίτες της Εύβοιας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Στερεάς Ελλάδας, από την έξαρση της εγκληματικότητας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ η Εύβοια είναι στις υψηλές θέσεις όσον αφορά την εγκληματικότητα, και κυρίως όσον αφορά τις κλοπές και τις διαρρήξεις, τις ληστείες και τις κλοπές οχημάτων. Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Απαιτούν από το υπουργείο σας πιο αυστηρά και δραστικά μέτρα ούτως ώστε να μειωθεί αυτή η έξαρση εγκληματικότητας. Τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τους ίδιους τους κατοίκους πολλά ύποπτα στοιχεία από την Αθήνα και όχι μόνο έχουν παρεισφρήσει στην κοινωνία της Εύβοιας καθώς πρόκειται για μια περιοχή με πολλές ομορφιές και δυστυχώς με ελλιπή αστυνόμευση.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Ποια είναι τα μέτρα που έχετε πάρει για την ασφάλεια της ζωής στην Εύβοια και με ποιόν τρόπο θα διασφαλίσετε την προστασία των κατοίκων;
2. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου στο συγκεκριμένο θέμα;

 

Ακολουθείστε μας στο Google News