Η αυλαία του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest θα ανοίξει για 8η συνεχή χρονιά στην πόλη της Χαλκίδας την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Η τελετή έναρξης είναι αφιερωμένη στο σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest θα διαρκέσει 4 ημέρες, από 13 έως και 16 Νοεμβρίου, και θα προβληθούν συνολικά  80 ντοκιμαντέρ. Στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν 71 ταινίες ντοκιμαντέρ παραγωγής 2013-2014,  24 μεγάλου μήκους και 45 μικρού μήκους.

Η έντονη και δυναμική παρουσία του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest όλα αυτά τα χρόνια το έχει αναδείξει σε ένα απο τα μεγαλύτερα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και ουσιαστικό τόπο συνάντησης των δημιουργών. Οι Έλληνες κινηματογραφιστές αντλώντας θέματα από την σύγχρονη πραγματικότητα, μας παρουσιάζουν  ιστορίες ζωής που αποκαλύπτουν, διερευνούν και αφυπνίζουν την συνείδηση τονίζοντας την  αναγκαιότητα της κινηματογραφικής εικόνας και του κινηματογραφικού λόγου. Φέτος η  προκριματική επιτροπή του Φεστιβάλ –Στάθης Βαλούκος, Σταύρος Ιωάννου, Γιάννης Σολδάτος-επέλεξε συνολικά 48 ταινίες ντοκιμαντέρ για το Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, καλύπτοντας έτσι ένα ευρύ θεματικό φάσμα με  16 ντοκιμαντέρ μεγάλου και 31 ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.

Καθώς η τέχνη ανθίζει πάντα  σε αντίξοες συνθήκες το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στηρίζοντας την ανάγκη των δημιουργών να καταγράψουν, να αναδείξουν, να φέρουν στο φώς την κρυμμένη αλήθεια επέλεξε 13 ταινίες ντοκιμαντέρ για το τμήμα «Πανόραμα». Θα προβληθούν 6 ντοκιμαντέρ μεγάλου και 13 ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.

Το Φεστιβάλ μέσα από την πολυετή  πορεία του έχει καταφέρει να δημιουργήσει το πλαίσιο και να δώσει το έναυσμα για τη σημερινή ανάπτυξη του σε ένα από τα  σημαντικότερα κινηματογραφικά ραντεβού της χώρας  κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη των δημιουργών. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι δημιουργοί επιλέγουν το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest για να κάνουν την πρεμιέρα της ταινίας τους.

Φέτος την επίσημη πρεμιέρα τους θα κάνουν στο Φεστιβάλ 41 ταινίες-ντοκιμαντέρ.

Όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, στο επίσημο πρόγραμμα του περιαμβάνει ένα νέο τμήμα, ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά και νέους. Η «Νεανική δημιουργία» δίνει την ευκαιρία στους  νέους να γνωρίσουν και να έρθουν σε επαφή με το Ελληνικό ντοκιμαντέρ.

Η Τελετή Έναρξης του 8ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest είναι αφιερωμένη στον Μανούσο Μανουσάκη,  έναν καταξιωμένο σκηνοθέτη που έχει καταφέρει με τα έργα του να αποδώσει της αντίφασης της  σύγχρονης κοινωνίας.

Θα προβληθεί η ταινία του Μανούσου Μανουσάκη «Η Σκιάχτρα» του 1985.

Χορηγός Επικοινωνίας: Eviaportal.gr

Ακολουθείστε μας στο Google News