Το να μπούμε στην διαδικασία, να σας συστήσουμε τον Βασίλη Ιωαννίδη, νομίζουμε ότι είναι περιττό και προς κατανάλωση των λέξεων στην οθόνη του υπολογιστή. Γι’ αυτό θα περάσουμε απευθείας στο δια ταύτα. Ο πρώην παίχτης της Καλαμαριάς και του Ολυμπιακού Πειραιώς και νυν των Λουκισίων(σ.σ. εκτελεί και χρέη προπονητή), μιλάει για την φετινή πορεία των “πορτοκαλί” οι οποίοι εντυπωσιάζουν στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας, έχουν γίνει… σκιά της Αρτάκης και έχουν θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Δ’ Εθνική. “Έχει ακόμα πολύ δρόμο και τα πάντα θα κριθούν στην διάρκεια” τονίζει ο έμπειρος ποδοσφαιριστής, επισημαίνει το γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του, αναφέρεται στην ομάδα που μας εκπροσωπεί στην Γ’ Εθνική την Χαλκίδα/Λήλας αλλά και στον Ολυμπιακό, τον οποίο χαρακτηρίζει “μεγάλο σχολείο”. Στην κουβέντα μας, συμμετείχε για πολύ λίγο, λόγω κάποιας προσωπικής υποχρέωσης και ο…έτερος “έμπειρος” των Λουκισίων, Ντράγκαν Κνέζεβιτς. Δύο άνθρωποι, που επιχειρούν μέσα από πολλές δυσκολίες, αλλά με την πλήρη στήριξη του προέδρου Κώστα Ντελή να φωτίσουν ακόμα περισσότερο το αστέρι της ομάδας που εκπλήσσει με την αγωνιστική της αξιοπιστία.

Ερ: Βασίλη, αισθάνεσαι πλέον ότι είσαι βέρος “Ευβοιώτης”;
Απ: Κάπως έτσι, έχω πέντε χρόνια στην Εύβοια, αλλά δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Θα δείξει… Ξέρεις, στο ποδόσφαιρο, όλα είναι ρευστά, πολλές φορές εξαρτάσαι από μία νίκη ή από μία ήττα.

Ερ: Το Καλοκαίρι, άνοιξες ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα σου, “ντύθηκες” στα πορτοκαλί των Λουκισίων, θα ήθελα λίγο να μου πεις για αυτή την απόφαση, γιατί ήταν από τις μικρομεσαίες ομάδες της κατηγορίας.
Απ: Μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας, μίλησα με τον πρόεδρο, ο οποίος και χωρίς να θέλω να τον κολακέψω, πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο και από κει και πέρα συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε και να φτιάξουμε μία ομάδα. Το αν θα καταφέρει να πάρει τον τίτλο, σίγουρα είναι στο μυαλό μας σαν στόχος, αλλά κυρίως αυτό που θέλουμε είναι να φτιάξουμε μία αξιόπιστη ομάδα, με νέα παιδιά, τουλάχιστον τα περισσότερα, και με την επιλογή κάποιων έμπειρων παιχτών που θα πλαισίωναν αυτή την προσπάθεια.

Ερ: Όταν σε μία ομάδα, έρχονται ένας Ιωαννίδης ή ένας Κνέζεβιτς, τότε αυτή η ομάδα είναι “καταδικασμένη” να πρωταγωνιστήσει. Τουλάχιστον έτσι το βλέπουμε εμείς που αν θες είμαστε έξω από τον χορό.
(Κνέζεβιτς): Εντάξει, αυτό είναι σχετικό, πρέπει να υπάρξουν κι’ άλλες προϋποθέσεις. Σίγουρα για τους περισσότερους ήταν έκπληξη, αλλά αποδεικνύεται ότι είμαστε σκληρό καρύδι.
(Ιωαννίδης): Κοίτα, να μην κρυβόμαστε, ο στόχος είναι το πρωτάθλημα. Όμως από κει και πέρα, θα πρέπει να έχεις και τα εχέγγυα για να κάνεις τον στόχο εφικτό. Το κυριότερο, είναι το γήπεδο. Όταν δεν έχεις γήπεδο, για τι πρωτάθλημα να πας;
Ξεκινήσαμε από την αρχή μιλώντας με τους ανθρώπους και αυτό που ξέραμε ήταν ότι το γήπεδο θα ήταν έτοιμο στα μισά της προετοιμασίας(!). Τώρα βρισκόμαστε στα μέσα Ιανουαρίου και ακόμα δεν ξέρουμε αν θα φτιαχτεί.
(Κνέζεβιτς): Πλέον, έχουμε πάψει να ρωτάμε. Αναγκαστήκαμε να ξεσπιτωθούμε κιόλας…
(Ιωαννίδης): Αυτό είναι το θέμα, είπαμε να πάμε σε άλλο γήπεδο να κάνουμε προπόνηση, δεν ταίριαζαν οι ώρες, δεν μαζευόμασταν, οι παίχτες είναι ερασιτέχνες, όλοι δουλεύουν, στον Καράμπαμπα σίγουρα και είναι σεβαστό προτεραιότητα έχουν κάποιες άλλες ομάδες που ανήκουν στην πόλη, υπάρχουν δυσκολίες.

Ερ: Στις προπονήσεις μαζεύεται η ομάδα; Το ρωτάω, γιατί είναι και αυτό ένα φαινόμενο, πολλές φορές, τοπικές ομάδες να μην μπορούν να παίξουν έστω το καθιερωμένο διπλό.
Απ: Όχι, θα έλεγα ότι σε αυτό το κομμάτι που αναφέρεσαι, δεν έχουμε προβλήματα. Τα παιδιά είναι φιλότιμα και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

Ερ: Το κλίμα στην ομάδα, πως είναι;
Απ: Το κλίμα είναι πολύ καλό, άσχετα με το αποτέλεσμα.

Ερ: Πριν από χρόνια, πολλά από αυτά τα παιδιά, σε έβλεπαν από την τηλεόραση. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ταιριάξει η χημεία, μέσα στις τέσσερις γραμμές; Φαντάζομαι, χρειάζεται και υπομονή.
Απ: Είναι δύσκολο, υπό την έννοια, ότι αυτά τα παιδιά περιμένουν το κάτι παραπάνω από εμάς. Και εμείς με την σειρά μας, στο μέτρο του εφικτού να δείξουμε ότι μπορούμε να τους περάσουμε κάποια πράγματα, όχι μόνο σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά γενικότερα σε ότι έχει να κάνει με αυτό που λέγεται ποδόσφαιρο.

Ερ: Υπάρχει ταλέντο στα Λουκίσια;
Απ: Φέτος κινηθήκαμε πάνω σε μία βάση, πέρα από τον πρωταθλητισμό, να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε και μία ομάδα η οποία να έχει βάθος χρόνου. Αυτός είναι ακόμα ένας στόχος, να έχει η ομάδα δικούς της ποδοσφαιριστές. Δηλαδή, δεν κινηθήκαμε, για να πάρουμε ποδοσφαιριστή, τουλάχιστον νέο ο οποίος να έρθει για παράδειγμα για ένα χρόνο και μετά να φύγει. Να ανήκει στην ομάδα και από κει και πέρα αν έχει ταλέντο και προοπτικές μακάρι να ανέβει την…ιεραρχία.

Ερ: Ένα παράδειγμα είναι ο Ευσταθίου.
Απ: Έχει αφήσει καλές εντυπώσεις στον Ολυμπιακό και μακάρι αν παραμείνει προσγειωμένος και δουλέψει να κάνει το άλμα.

Ερ: Πολλά παιδιά βέβαια, φεύγουν από την Εύβοια, και δυστυχώς “χάνονται”. Κακά τα ψέματα, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, αλλά έτσι γίνεται όταν κάποιοι φουσκώνουν τα μυαλά αυτών των παιδιών.
Απ: Είναι πρόβλημα αυτό. Εξαρτάται από το ίδιο το παιδί και φυσικά το οικογενειακό του περιβάλλον. Σίγουρα υπάρχουν οι “σειρήνες”, οι οποίες όπως είπες φουσκώνουν τα μυαλά.

Ερ: Παίζει ρόλο και η ομάδα της Χαλκίδας. Αυτή είναι η βιτρίνα του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου. Αυτό δεν πρέπει να είναι το επόμενο βήμα των ταλέντων του Νομού;
Απ: Αυτό θα εξαρτηθεί από την ίδια την Χαλκίδα. Αν η Χαλκίδα πείσει και δεν εννοώ μόνο με την αγωνιστική της παρουσία, ότι όντως δουλεύει και πορεύεται σε σωστά πρότυπα, σίγουρα θα είναι κάτι πολύ ευχάριστο για όλους. Αυτό που ανέφερες πριν είναι τρομερό. Δεν μπορεί να φεύγει ένα παιδάκι 15 χρονών από την Χαλκίδα. Πήγαινε να δεις τι γίνεται στον Εργοτέλη. Ξέρεις πόσα παιδιά έχει από πίσω; Να σου πω εγώ; Οχτακόσια παιδιά. Μία πόλη ολόκληρη. Πώς να πάει χαμένη αυτή η ομάδα; Μόνο οι γονείς των παιδιών να πάνε το γέμισαν το γήπεδο. Έτσι χτίζονται οι ομάδες. Είναι νόμος αυτό. Τον ποδόσφαιρο είναι απλό, αρκεί να το δεις, να το συλλάβεις. Εγώ λέω λοιπόν χωρίς να το παίζω ειδικός ότι η Χαλκίδα μπορεί να απλώσει τα δίχτυα της από την μία άκρη της Εύβοιας ως την άλλη.

Ερ: Θέλω να μου πεις δύο λόγια και για το πέρασμά σου, από τον Ευβοϊκό. Ήταν ένας σταθμός στην καριέρα σου.
Απ: Ο Ευβοϊκός είχε το πρόβλημα που έχουν το 90% των ομάδων που προσπαθούν να ανέβουν. Δηλαδή, όταν θα πεις ότι θα ανέβεις στην Δ’ Εθνική, δεν είναι μόνο αυτό το ζητούμενο. Χωρίς υποδομή δεν πας πουθενά. Όποια κατηγορία και αν ανέβεις, αυτή από την αμέσως κατώτερη έχει τρομερές διαφορές. Εντάξει, ο Ευβοϊκός είχε όρεξη, είχε μεράκι, αλλά όπως σου είπα δεν αρκεί.

Ερ: Να σου κάνω μία δύσκολη ερώτηση; Μπορεί να είναι και ράδιο αρβύλα, όμως λέγεται ότι οι σχέσεις σου δεν είναι και οι καλύτερες με τον Γιακόβλεβιτς. Δεν ξέρω αν θα ήθελες να τοποθετηθείς.
Απ: Όχι, δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Ίσα-ίσα που και στο μαγαζί του πηγαίνω και συμπαίκτες ήμασταν, δεν ξέρω ποιοι τα λένε αυτά. Είμαστε αντίπαλοι φέτος, αλλά για 90 λεπτά μέσα στο γήπεδο.

Ερ: Μεγάλος αντίπαλος η Αρτάκη. Όποιος αντέξει;
(Κνέζεβιτς): Έχει έμπειρους παίχτες και έμπειρο προπονητή, αλλά έχουν και ένα γήπεδο, πολύ βασικό. Εμείς δεν έχουμε αυτήν την άνεση. Αλλά και εμείς, το παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Ερ: Το μεταξύ σας παιχνίδι στην έδρα σας είναι το πλέον κομβικό ή μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα;
(Κνέζεβιτς): Έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα. Κάθε ματς είναι δύσκολο.
(Ιωαννίδης) Σε αυτό που λέει ο Ντράγκαν έχει απόλυτο δίκαιο. Τι να το κάνεις να κερδίσεις την Αρτάκη και να χάσεις από την Δροσιά για παράδειγμα.

Ερ: Εκείνο το ματς, πως χάθηκε;
Απ: Εντάξει, όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι. Ίσως δεν ήμασταν όσο έτοιμοι έπρεπε για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Όταν δεν είσαι σοβαρός και πειθαρχημένος, λογικό είναι να έρθουν και ανάποδα αποτελέσματα.

Ερ: Ποιος είναι πιο δύσκολος ρόλος να κυνηγάς ή να σε κυνηγάνε;
(Κνέζεβιτς): Η ομάδα μας έδειξε πόσο σοβαρή είναι και ότι έχει χαρακτήρα όταν χάσαμε τα δύο συνεχόμενα ματς και εκεί που όλοι μας είχαν ξεγράψει, εμείς τους διαψεύσαμε και παραμείναμε δυνατοί.
(Ιωαννίδης): Η Αρτάκη είναι μία πολύ καλή ομάδα και έχει έναν προπονητή που είναι χρόνια στην πιάτσα. Ο χρόνος θα δείξει ποια ομάδα έχει τις αντοχές και τα κότσια.

Ερ: Το γεγονός ότι η Αρτάκη, είναι πιο παραγωγική, αυτό σημαίνει τι; Ότι προσφέρει παράλληλα και θέαμα αλλά και ότι έχει τον πρώτο λόγο;
(Κνέζεβιτς): Η Αρτάκη έχει μεγάλο γήπεδο με χόρτο και εμείς μικρό με ξερό. Στο δικό μας γήπεδο όταν η αντίπαλη ομάδα παίζει με 10 παίχτες στην άμυνα, δεν είναι εύκολο να σπάσουμε αυτό το κατενάτσιο. Δεν έχουμε τους χώρους να κινηθούμε και θα έχετε διαπιστώσει ότι τα Λουκίσια προσπαθούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο.
(Ιωαννίδης): Έχει έμπειρους παίχτες η Αρτάκη και ικανούς σκόρερ και ο Χόνι σίγουρα είναι ένας από αυτούς.

Ερ: Το επίπεδο της Α’ ΕΠΣΕ πως το κρίνεις;
Απ: Είναι πολύ καλό πρωτάθλημα. Είναι 6-7 ομάδες που είναι δυνατές, αλλά και αυτές που παλεύουν για την παραμονή, μπορούν να πάνε και να κάνουν εκτός έδρας νίκες.

Ερ: Την επόμενη αγωνιστική που εσείς έχετε ρεπό και η Αρτάκη παίζει με την Κάρυστο, σε περίπτωση νίκης θα φύγει μπροστά 5 βαθμούς. Βέβαια θα κάνει και η Αρτάκη κάποια στιγμή το ρεπό της, αλλά τι ρόλο θα παίξει αυτή η διαφορά στην ψυχολογία σας;
Απ: Όχι, δεν νομίζω ότι θα μας επηρεάσει. Εμείς θα κοιτάξουμε να είμαστε κοντά και όταν κάνει και η Αρτάκη ρεπό να το εκμεταλλευτούμε.

Ερ: Ο αγώνας του κυπέλλου, ήταν και αυτός ένα κρας τεστ…
Απ: Σίγουρα ήταν και πρέπει να πω ότι μας ενδιέφερε και το κύπελλο και για θέμα γοήτρου. Ήταν ένα ντέρμπι, εμείς χάσαμε δυο-τρεις ευκαιρίες, δεν προηγηθήκαμε, το έκανε η Αρτάκη και μετά τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα.

Ερ: Έχουν τα εχέγγυα τα Λουκίσια να ανέβουν και να παραμείνουν στο Περιφερειακό;
Απ: Είμαι της άποψης ότι αν δεν έχεις τις προϋποθέσεις, καλύτερα να μην κάνεις το άλμα. Για το γήπεδο νομίζω ότι τα είπαμε. Από κει και πέρα έχω μιλήσει με τον πρόεδρο, θα ενισχυθεί η ομάδα σε κάποιες θέσεις, αλλά και νέα παιδιά αξιόλογα να δουλέψουν και από κει και πέρα έχουμε κι’ άλλες σκέψεις που θα τις δούμε στην πορεία.

Ερ: Οι σχέσεις σας με τον κόσμο της περιοχής;
Απ: Ο κόσμος μας βοηθάει σε μεγάλο βαθμό. Βέβαια και το γήπεδο δεν προσφέρεται για να δει κάποιος μπάλα. Αλλά, είναι ευχαριστημένος ο κόσμος, θέλει το πρωτάθλημα και την διάκριση.

Ερ: Ολυμπιακός Πειραιώς…
Απ: Μεγάλο σχολείο. Εγώ ξεκίνησα από την Κομοτηνή, πήγα στον Πανθρακικό, στην Καλαμαριά που είναι μεγάλη αγάπη και μετά έγινε το άλμα στον Ολυμπιακό όπου έμεινα τέσσερα χρόνια.

Ερ: Ο τωρινός Ολυμπιακός;
Απ: Έχει το κάτι παραπάνω. Δεν μπορεί να χτυπηθεί εύκολα στην Ελλάδα.

Ερ: Παναθηναϊκός και ΑΕΚ;
Απ: Ο Παναθηναϊκός, δύσκολα θα επανέλθει, έχει μείνει πίσω. Η ΑΕΚ, μπορεί να μην έχει τους μεγάλους αστέρες, αλλά διαθέτει αξιόλογο ρόστερ, έχει καλό προπονητή, σοβαρή διοίκηση, θέλει υπομονή και πιστεύω ότι κάθε χρόνο θα γίνεται και καλύτερη.

Ερ: Για να επανέλθω στον Ολυμπιακό, υπάρχει και το θέμα της Ευρώπης.
Απ: Μην παραμυθιαζόμαστε, τα πράγματα δεν είναι απλά. Τα μεγέθη είναι δυσανάλογα. Εδώ στην Ελλάδα ένας ποδοσφαιριστής 22 χρονών θεωρείται ταλέντο. Και έξω 17 χρονών παίζει στην Εθνική ομάδα.
Οι διαφορές είναι μεγάλες.

Ερ: Θα ακολουθήσεις την προπονητική;
Απ: Θέλω ακόμα και όταν κρεμάσω τα παπούτσια να παραμείνω γύρω από το ποδόσφαιρο. Ο χρόνος θα δείξει…