Ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου μίλησε στους ετεροδημότες στην Αθήνα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ελπίδας. «Οι δρόμοι της ανάπτυξης έχουν χαραχθεί και
διανοίγονται. Βγάλαμε την Εύβοια από 20ετή περίοδο αδράνειας και υστέρησης» τόνισε ο Σ.Κεδίκογλου. Πρωτοφανής προσέλευση ετεροδημοτών.

Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου, στην προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας, Σίμου Κεδίκογλου, στους ετεροδημότες στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων παραβρέθησαν η δημοσιογράφος, Άννα Καραμανλή, η οποία και προλόγισε τον Σίμο Κεδίκογλου, ο Διοικητής Τροχαίας Αιγάλεου, κ.Μαρκετάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Προστασίας Μελών Κυβρνήσεως, κ.Ευσταθίου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, κ.Καρούζος και ο Αναπληρωτής Πρέσβης της Ρωσικής Πρεσβείας.

Θανάσης Ζεμπίλης, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας 2019

Μιλώντας η Άννα Καραμανλή για τον Σίμο Κεδίκογλου, αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του, τονίζοντας πως δεν παύει ποτέ να στέκεται δίπλα στον συνάνθρωπό του, ως φίλος, με ειλικρίνεια και ήθος.

Κεντρικά σημεία ομιλίας Σίμου Κεδίκογλου

Ο Σίμος Κεδίκογλου φανερά συγκινημένος απο την προσέλευση του κόσμου στην ομιλία του, ευχαρίστησε απο καρδιάς, για την αυξανόμενη εμπιστοσύνη που του έδειξαν στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Και συμπλήρωσε «Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξιος της τιμής να είμαι εκπρόσωπός σας στο Κοινοβούλιο, αλλά και σε κάθε άλλο πεδίο που μπορούσα να φανώ χρήσιμος σε σας και τον τόπο μας. Επιδίωξα να είμαι κοντά σας, άμεσος, ειλικρινής και πάντα προσβάσιμος. Σταθερός γνώμονας των ενεργειών μου ήταν η προάσπιση του κοινού συμφέροντος, η στήριξη των πλέον ευάλωτων ομάδων. Ξεκινήσαμε έναν όμορφο αγώνα πριν απο πεντέμισυ χρόνια και τώρα είμαστε στην κρισιμότερη καμπή. Σας καλώ να συνεχίσουμε μαζί για να φτάσουμε την Εύβοια εκεί που θέλουμε και της αξίζει».

Η ομιλία του υποψήφιου βουλευτή κινήθηκε σε τρεις άξονες: αναφορά στο έργο της κυβέρνησης, που ξεκίνησε πριν 5,5 χρόνια, στο προσωπικό στοίχημα, το στοίχημα της Εύβοιας και στην κριτική σε «όλα όσα ανεύθυνα υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Κεδίκογλου επανέλαβε, ότι μεγάλος ασθενής είναι το ελληνικό κράτος και ο μεγάλος αντίπαλος ο τρόπος λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου, που δυναστεύει τον πολίτη και στραγγαλίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα.
Επεσήμανε το έλλειμμα επικοινωνίας για όλα όσα έχουν δρομολογηθεί, για τη δημοσιονομική εξυγίανση, για την προστασία των πιο ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, για τις διαρθρωτικές αλλαγές για τη δημιουργία στέρεων βάσεων διαρκούς ανάπτυξης, με προτεραιότητα στην ελληνική περιφέρεια.
Το προσωπικό στοίχημα του Σίμου Κεδίκογλου ήταν και είναι το στοίχημα της Εύβοιας. Πρώτη προτεραιότητά του εντός και εκτός βουλής ήταν ο δρόμος, ο εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου του Νομού.
Ποτέ δεν ξέχασε αυτό που του είπε στα πρώτα του βήματα στην πολιτική ένας νέος επαγγελματίας «Σίμο, φτιάξτε μας το δρόμο και μείς θα βρούμε το δρόμο μας για το μέλλον»

Μετά από συνεχείς πιέσεις και παρεμβάσεις του, με ερωτήσεις επί ερωτήσεων στους υπουργούς της κυβέρνησης κατάφερε να βγει η Εύβοια από την αδράνεια και την εγκατάλειψη.
«Νιώθω περήφανος- είπε- που μετά από 20 χρόνια μηδενικών κονδυλίων και έργων, επιτέλους εκτελέστηκαν, εκτελούνται και έχουν δρομολογηθεί έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Επιγραμματικά ανέφερε τα εξής:
Σχηματάρι
Ολοκληρώνεται ο δρόμος Λέπουρα- Κάρυστος
Παράκαμψη Βασιλικού
Παράκαμψη Αμαρύνθου
Περιφερειακός Χαλκίδας
Βόρειος Άξονας
Νέος δρόμος (μεσογειακή χάραξη) Χαλκίδα- Κύμη
Περιφερειακός Αλιβερίου
Περιφερειακός Αιδηψού
Αιδηψός-Λιχάδα
Κάρυστος-Αμυγδαλιά
Σήραγγα Ωρεοί- Άγιος
Λιμάνια Μαντουδίου, Κύμης, Καρύστου, Μαρμαρίου.
Ιδιαίτερο βάρος έδωσε ο Σίμος Κεδίκογλου στην εξεύρεση του ορθολογικότερου τρόπου διαχείρισης των υδάτινων αποθεμάτων της Εύβοιας.
Τόνισε, ότι όχι μόνο μπορούμε να προστατευτούμε οριστικά από πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και να λύσουμε το πρόβλημα της λειψυδρίας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα αξιοποίησης της καθαρότερης μορφής παραγωγής ενέργειας, της υδροηλεκτρικής.
Σκέφτηκε ρηξικέλευθα, συνεργάστηκε με τα δασαρχεία, με τη διεύθυνση φραγμάτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τη διεύθυνση Υδροηλεκτρικών Έργων της ΔΕΗ και βρήκαν καινοτόμες λύσεις.
Ο κ. Κεδίκογλου συνέχισε , λέγοντας, ότι σημαντική είναι και η πρόοδος στον τομέα της Υγείας στην Εύβοια, με τη θεμελίωση του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας, με την αναβάθμιση σε μικρό νοσοκομείο του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, τη λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Κύμης και τον πολλαπλασιασμό των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων.
Όπως είπε χαρακτηριστικά: «βγάλαμε τον τόπο μας από μία 20ετή περίοδο αδράνειας και υστέρησης. Πρέπει να προχωρήσουμε πιο γρήγορα πιο αποτελεσματικά. Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω στην εποχή της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης και αυτό θα συμβεί σε ενδεχόμενη επιστροφή του ΠΑΣΟΚ»

Αναφερόμενος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής ο Σίμος Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν λέει κουβέντα για τα Σκόπια και περί βέτο, για την Τουρκία , όλοι θυμόμαστε τη διπλωματία του ζεϊμπέκικου μετά τον εξευτελισμό στα Ίμια, αλλά ακόμα πιο ανησυχητική είναι η σπουδή του να αναθεωρήσει τις συμφωνίες με τη Ρωσία.
Δήλωσε περήφανος για τον πρωθυπουργό , τον πρώτο Έλληνα πρωθυπουργό που έθεσε βέτο στους Αμερικανούς. Ο Κώστας Καραμανλής προέταξε το εθνικό συμφέρον, αψηφώντας οξύτατες αντιδράσεις της Ουάσιγκτον και έδωσε νέο προσανατολισμό στην εξωτερική μας πολιτική με την ελληνορωσική προσέγγιση.
Οι ενεργειακές συμφωνίες με τη Μόσχα αναβάθμισαν την Ελλάδα. Οι μόνοι που δυσαρεστήθηκαν ήταν οι Τούρκοι αφού η συμφωνία Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη εξουδετερώνει ένα σημαντικό όπλο τους , τα Δαρδανέλια.
Ακούγοντας τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να επικαλείται «εθνικά συμφέροντα» για την αναθεώρηση της συμφωνίας, ο Σίμος Κεδίκογλου αναρωτήθηκε: από πότε τα εθνικά μας συμφέροντα ταυτίζονται με τα τουρκικά;
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προσπάθειές του για την ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων και την επιβράβευσή τους με την απόφαση του Προέδρου Πούτιν να του απονείμει το παράσημο Πούσκιν, μία από τις υψηλότερες διακρίσεις που απονέμει η Ρωσία σε ξένους υπηκόους.
Κίνητρό ήταν ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να είναι γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας και αντίστοιχα η Εύβοια- λόγω γεωγραφικής θέσης- μπορεί και πρέπει να είναι γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.
Το ΠΑΣΟΚ ανέφερε, μεταξύ άλλων, θέλει να ακυρώσει μία επίπονη εθνική προσπάθεια όχι μόνο στην εξωτερική πολιτική , αλλά και στην οικονομία.
Το δανικό μοντέλο που ευαγγελίζεται το ΠΑΣΟΚ- τόνισε- μας το παρουσιάζουν ανορθόγραφα, αφού στην πραγματικότητα είναι δανΕΙκό, γιατί θα οδηγήσει αναπότρεπτα σε νέο τεράστιο δανεισμό της χώρας, με καταστροφικές συνέπειες.
Επεσήμανε, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσέρχεται στις εκλογές χωρίς οικονομικό σχέδιο και με υποσχέσεις παροχών έξω από κάθε πραγματικότητα. Η αισιοδοξία στην αγορά δεν χτίζεται με θεωρίες και γενικολογίες, αλλά με ξεκάθαρες πολιτικές, με δύσκολες αποφάσεις και με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.
Και κατέληξε: «Οι Έλληνες πρέπει να διαλέξουν ποιόν θα εμπιστευθούν να οδηγήσει τη χώρα τα επόμενα κρίσιμα χρόνια. Τον Γιώργο Παπανδρέου με τα ευχολόγια και τις ακάλυπτες υποσχέσεις ή τον Κώστα Καραμανλή με το συγκεκριμένο πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση»