Βραβείο «Ν.Σκαλκώτα» θέσπισε η ΤΕΔΚΕ – Βράβευση του Ευβοέα Πιανίστα, Άρη Βαλέρη στην εκδήλωση του Δήμου Χαλκιδέων, την Τετάρτη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚΕ, στην τελευταία συνεδρίαση με απόφασή του και με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από το θάνατό του, θέσπισε Βραβείο «Νίκου Σκαλκώτα», τιμώντας τη μνήμη και το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, το οποίο θα δίνεται ετησίως σε νέες ή νέους της Εύβοιας, οι οποίοι διακρίθηκαν σε μουσικές σπουδές.
Το βραβείο θα είναι οικονομική βοήθεια (3.000,00 €) στον διακριθέντα, προκειμένου να του δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσει τις μουσικές του σπουδές.
Στα πλαίσια της ανωτέρω απόφασης της ΤΕΔΚΕ, για το έτος 2009, το χρηματικό βραβείο θα δοθεί στον Άρη Βαλέρη, ο οποίος κέρδισε υποτροφία ώστε να συνεχίσει τις μουσικές του σπουδές, στο Berklee College Of Music, των Η.Π.Α..
Η βράβευση του θα γίνει την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009, κατά την έναρξη της μουσικής εκδήλωσης, που συνδιοργανώνει ο Δήμος Χαλκιδέων με το Δημοτικό Ωδείο «Ν. Σκαλκώτα» στο Κάστρο Κανήθου και ώρα 21.00.
Πρόκειται για μια συναυλία με την Ορχήστρα Δωματίου Πνευστών «Νίκος Μάντζαρος», που είναι αφιερωμένη στον μουσικοσυνθέτη Νίκο Σκαλκώτα.
Είσοδος ελεύθερη.