Απανθρακωμένοι και δεμένοι με τις ζώνες ασφαλείας στις θέσεις τους εντοπίστηκαν το πρωί της Πέμπτης, οι χειριστές του Apache, που κατέπεσε στην περιοχή της Κύμης, την Τετάρτη.

Τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου εντοπίσθηκαν σε χαράδρα 300 μέτρων στην περιοχή του Μοναστηριού του Σωτήρος, ωστόσο η προσέγγιση από τους διασώστες ήταν δύσκολη λόγω των συνεχών εκρήξεων που σημειώνονταν.
Το Apache συμμετείχε σε νυχτερινή άσκηση και ήταν οπλισμένο και γεμάτο καύσιμα, καθώς μόλις είχε σηκωθεί από τη βάση της Τανάγρας. Οι εκρήξεις από τα πυρομαχικά και τα καύσιμα συνεχίζονταν έως νωρίς το πρωί της Πέμπτης.
Το ελικόπτερο κατέπεσε κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Το ελικόπτερο τύπου Apache της Αεροπορίας Στρατού με διμελές πλήρωμα συνετρίβη στις 8:15 το βράδυ της Τετάρτης βορειοδυτικά της Κύμης στην Εύβοια, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ενώ συμμετείχε σε άσκηση μαζί με ένα ακόμη ελικόπτερο του ίδιου τύπου. 
Τα ελικόπτερα είχαν μετασταθμεύσει από το Στεφανοβίκειο στην Τανάγρα προκειμένου να εκτελέσουν επιχείρηση αξιολόγησης πυροβολαρχίας Hawk.

Ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την 05 Νοε 2008 και περί ώρα 20:15  ελικόπτερο AH-64A του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων, το οποίο απογειώθηκε στις 19:30  από το Αεροδρόμιο της Τανάγρας και συμμετείχε σε προγραμματισμένη  εκπαιδευτική δραστηριότητα, κατάπεσε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία Βορειοδυτικά  της Κύμης.  Οι δυο χειριστές Ταγματάρχης (ΑΣ) Σ.Δ. και Λοχαγός (ΑΣ) Κ.Α. αγνοούνται. Στην περιοχή μετέβησαν αμέσως σωστικά συνεργεία και επίγειο τμήμα του Στρατού Ξηράς. Τα αίτια της πτώσης διερευνώνται.

Ανχης (ΠΖ) Γρηγόριος Γρηγοριάδης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ»

Ανακοίνωση εύρεσης των χειριστών του ελικοπτέρου – Γ.Ε.Σ.:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι ευρέθησαν νεκροί οι 2 χειριστές του ελικοπτέρου ΑΗ-64 Α το οποίο συνετρίβη την 05 Νοεμβρίου 2008 στην περιοχή βορειοδυτικά της Κύμης.

Οι χειριστές ήταν: – Ταγματάρχης (ΑΣ) Σκούρας Δημήτριος του Βασιλείου, ετών 36, από την Γραμμενίτσα Άρτας, έγγαμος, με 2 τέκνα.

Λοχαγός (ΑΣ) Κακαμπάκος Αθανάσιος του Χαράλαμπου, ετών 33, από την Λάρισα, έγγαμος με ένα τέκνο.

Ανχης (ΠΖ) Γρηγόριος Γρηγοριάδης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ»