Το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest ολοκληρώνεται με μια μοναδική μουσική εκδήλωση! Μέλη της αγαπημένης του μουσικού κοινού Τσιγγάνικης Συμφωνικής Ορχήστρας της Βουδαπέστης ταξιδεύουν στην Ελλάδα κι έρχεται στη Χαλκίδα ειδικά για το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Το φετινό ταξίδι στον κόσμο του ντοκιμαντέρ θα ολοκληρωθεί με τη μουσική των πιο βιρτουόζων καλλιτεχνών. Χαρακτηριστικό τους το ότι παίζουν ενστικτωδώς, χωρίς παρτιτούρα, μακριά από κάθε πρωτόκολλο.

Οι μουσικοί αυτοσχεδιάζουν, επεμβαίνουν στις παρτιτούρες και κάνουν παραλλαγές, χωρίς ποτέ να προδίδουν τις συνθέσεις –αντίθετα τις εμπλουτίζουν. Παίζουν με την ελευθερία της αυθόρμητης τσιγγάνικης γιορτής, αλλά και την ακρίβεια και τον απόλυτο συγχρονισμό ενός βιεννέζικου κλασικού συνόλου.

Η Ορχήστρα έχει δώσει συναυλίες σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη με τεράστια επιτυχία κι έχει εμφανιστεί σε πολλές αίθουσες κλασικής μουσικής και φεστιβάλ παγκοσμίου φήμης. Η τελετή λήξης του 16ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας – docfest, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουγγαρίας, είναι αφιερωμένη σ’ αυτήν!

Μετά τη μαγική μουσική εκδήλωση θα ακολουθήσει η απονομή των δεκατεσσάρων φετινών βραβείων στις ταινίες που διαγωνίστηκαν και ξεχώρισαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ σε κάθε μία από τις διαγωνιστικές κατηγορίες. Το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest θα ολοκληρώσει με αυτόν τον τρόπο τις εργασίες του και θα ανανεώσει το ραντεβού του για 17η χρονιά, το 2023 στην πόλη της Χαλκίδας.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.
Ώρα προσέλευσης 20:00. Ώρα έναρξης 20:30.

Ακολουθείστε μας στο Google News