Κέρδισε 11-9 την Ιταλία στα πέναλτι και πήρε και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016 η Εθνική πόλο ανδρών.

Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Ελληνικής αποστολής ο Ευβοιώτης γιατρός Γιώργος Μαρίνος περιγράφει τη νίκη της Εθνικής στον μικρό τελικό με την Ιταλία.

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Καζάν, επικρατώντας 11-9 των Ιταλών στα πέναλτι (7-7 κανονική διάρκεια).

Παράλληλα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εξασφάλισε και τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το επόμενο καλοκαίρι.

Η «γαλανόλευκη», που, για να φτάσει στην τετράδα, απέκλεισε στα πέναλτι τους Αυστραλούς και με τον ίδιο τρόπο ηττήθηκε από τους Κροάτες στον πρώτο ημιτελικό, είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ξέφυγε ακόμη και με δύο γκολ, αλλά οι Ιταλοί έβρισκαν πάντα τον τρόπο να πλησιάζουν στο γκολ.

Τελικά, το ματς οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα», με τους Ιταλούς να χάνουν δύο πέναλτι (ένα δοκάρι και στο άλλο απόκρουσε ο Φλέγκας), ενώ οι διεθνείς μας ευστόχησαν και στα τέσσερα που εκτέλεσαν.

Ακολουθείστε μας στο Google News