Η επικράτηση της ΝΔ σε μία εκλογική αναμέτρηση και η ανάληψη της εξουσίας από τον Κ. Μητσοτάκη επουδενί δεν τους νομιμοποιούν να μην σέβονται το Σύνταγμα και να αγνοούν τα δημοκρατικά θεσμικά αντίβαρα της χώρας, επεσήμανε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης καλεσμένος στο Action24 και την εκπομπή Action Σαββατοκύριακο.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Μητσοτάκης προφανώς αναδείχθηκε από τις εκλογές του 2019, δεν είναι όμως ελέω Θεού Πρωθυπουργός, όπως και κανένας άλλος, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση της ΝΔ δυστυχώς υπονομεύει συστηματικά την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα, με αποκορύφωμα το ζήτημα των υποκλοπών στο οποίο υπάρχει κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος.

Όσον αφορά το τεράστιο πρόβλημα των πλειστηριασμών και του ιδιωτικού χρέους ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών & υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχολίασε ότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι αδιαπραγμάτευτη, ταυτόχρονα όμως οι αποφάσεις της μπορούν να κρίνονται, όπως συμβαίνει σε όλα τα δημοκρατικά πολιτεύματα. Από τη μεριά μας, σημείωσε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, “έχουμε καλέσει τον Πρωθυπουργό να φέρει άμεσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μέχρι τις εκλογές, για να υπάρξει μία συνολική ρύθμιση προστασίας της α’ κατοικίας και ιδίως των ευάλωτων νοικοκυριών. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν πρόκειται να το κάνει, γιατί η στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ στα funds είναι συνειδητή”.

Ακολουθείστε μας στο Google News