Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) παραβρέθηκε, χθες Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, ο βουλευτής Ευβοίας Μίλτος Χατζηγιαννάκης, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Μ. Χατζηγιαννάκης εξέφρασε τις ευχές του για το καινούριο έτος και δήλωσε χαρούμενος για την παρουσία του στην εκδήλωση για δύο κυρίως λόγους: Αφενός επειδή η εκλογική του Περιφέρεια, η Εύβοια, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα και κοντινότερο στην Αττική νησί και οφείλει με οργανωμένο σχέδιο ανάπτυξης λιμενικών και τουριστικών υποδομών να αποτελέσει κύριο άξονα ανάπτυξης σκαφών αναψυχής και αφετέρου επειδή, ως καταγόμενος και πρώην δημαρχος της Σκύρου, διαπιστώνει ότι η Σκύρος έχει καταφέρει να αποτελέσει πόλο επίσκεψης και ελλιμενισμού διαρκως αυξανόμενου αριθμού σκαφών.

Ο βουλευτής Ευβοίας αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει συνολικά για τη χώρα ο κλάδος του θαλάσσιου τουρισμού, τονίζοντας την ανάγκη εκπόνησης ενός βιώσιμου και συνεκτικού σχεδίου ανάπτυξής του, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια, είτε πρόκειται για yachting είτε για καταδυτικό τουρισμό, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της προσέλκυσης ποιοτικού τουρισμού και της επέκτασης της τουριστικής περιόδου στη χώρα.

Κλείνοντας, ο Μ. Χατζηγιαννάκης επισήμανε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ ο τουρισμός αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης της Ελλάδας, καθώς και ότι, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, οι πόρτες τόσο του υπουργείου Ναυτιλίας όσο και του αντίστοιχου του Τουρισμού, ήταν ανοιχτές, ουτώς ώστε μέσα από το διάλογο και τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς να επιλύονται τα προβλήματα και να βελτιώνεται η υφιστάμενη κατάσταση.