Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπιο Κηρέως, χειροτονήθηκε στον βαθμό του Πρεσβυτέρου από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο, ο επί έτος υπηρετήσας ως Διάκονος του Ιερού Προσκυνήματος π. Ιωάννης Γκέκας.

Ο π. Ιωάννης Γκέκας είναι έγγαμος με την θυγατέρα του Πρωτοπρεσβ. Ιωάννου Βερνέζου Εμμέλεια, υιός ιερέως από την Λήμνο, απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και επί δεκαετία υπηρετήσας στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, απ΄ όπου υπέβαλε την παραίτησή του, προκειμένου να ιερωθεί.
Στη Θεία Λειτουργία, τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί της Ιεράς μας Μητροπόλεως και ο πατέρας του νεοχειροτονηθέντος π. Ιωάννου, ο οποίος ήλθε από την Λήμνο, ενώ ο Ιερός Ναός του Οσίου Ιωάννου ήταν κατάμεστος από ευσεβείς προσκυνητές του Ιερού Προσκυνήματος, αλλά και κατοίκους της Ενορίας Βλαχιάς Κηρέως, η οποία στερείται εφημερίου επί τετραετία περίπου και πρόκειται να υπηρετήσει ο νέος Ιερεύς.
 Στην προσφώνησή του ο νέος Ιερεύς π. Ιωάννης, εξέφρασε τις σκέψεις του για την διακονία πού αναλαμβάνει σήμερα, ενώ υπος΄χεθηκε ότι θα σταθεί πάντοτε δίπλα στις ανάγκες του ποιμνίου, που η Εκκλησία, διά του Επισκόπου του εμπιστεύθηκε.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος και με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Κυριακής μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού), κάλεσε τον νέο Ιερέα να ζει πάντοτε κάτω από την σκιά του Τιμίου Σταυρού, ο οποίος είναι το ακαταμάχητο όπλο της πίστεως και να κηρύττει πάντοτε, διά των λόγων του και κυρίως των έργων του, Χριστόν σταυρωθέντα και αναστάντα. Δεν παρέλειψε ακόμη να του προβάλει και παραδείγματα ποιμένων της Εκκλησίας, όπως ο Άγιος Νεκτάριος, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, αλλά και ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος, που με τον «Σταυρό στο χέρι» κήρυξαν ταυτό το σταυροαναστάσιμο ήθος της Εκκλησίας.
 Το πλήθος των ευσεβών προσκυνητών, μετά την χειροτονία βροντοφώναξαν το «ΑΞΙΟΣ» στον νέο Ιερέα, ο οποίος διακρίνεται για το ήθος του, την αγάπη του για την Εκκλησία και το εκκλησιαστικό του φρόνημα.
 Η Θεία Λειτουργία και η χειροτονία μετεδόθησαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως στους 97,7 μεγακύκλους των FM.