Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο προεξάρχων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομος τέλεσε το μυστήριο εις Πρεσβύτερον χειροτονίας του π. Νικολάου, ο οποίος, στην πολύ ωραία χειροτονητήρια ομιλία του, αφού ευχαρίστησε όσους τον υποστήριξαν στην πορεία της διακονίας του και στην καλλιέργεια του ιερατικού πόθου, ανέδειξε το έργο του ιερέα-ποιμένα, τον οποίο καθοδηγεί ο Χριστός. Ο Ιερέας προσπαθεί και ο Χριστός ευλογεί. Ο Ιερέας κοπιάζει και ο Χριστός επαινεί με το να καρποφορούν τα ιερατικά διακονήματα.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την ομιλία του, προέβαλε στον π. Νικόλαο, ως πρότυπο μιμήσεως στον ιερατικό του βίο τον ιερό Χρυσόστομο, ο οποίος, όπως ετόνισε ο Σεβασμιώτατος, δεν ήταν μόνο Χρυσόστομος, αλλά και χρυσόκαρδος, ούτε μόνο επιχρυσωμένος, αλλά ολόχρυσος, αφού είχε σχέση με τον ανεπανάληπτο και ανεκτίμητο θησαυρό Ιησού Χριστό, στον οποίο είχε διά βίου την αναφορά του και του Οποίου το θέλημα εφήρμοζε στην καθημερινή ασφάλτινη πραγματικότητα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Νικόλαο, διότι, ως Διάκονος, συντεταγμένος με όλους τους προκατόχους του στη διακονία, μεταξύ των οποίων πρώτος ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, προσέφερε τον καλύτερό του εαυτό, μα και ως πρώην Νοσηλευτής, συνεχίζει να προσφέρει τις γνώσεις και τις υπηρεσίες του ανιδιοτελώς σε ασθενείς και αναξιοπαθούντες.

Ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους και βεβαίωσε τον χειροτονούμενο ότι θα τον συνοδεύουν οι ευχές τους, όπως και οι ευχές του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος Χρυσοστόμου Α΄ (Βέργη) και όλων των παρισταμένων Κληρικών και λαϊκών πιστών.

Ο νέος Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Πριμηκύριος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτος μεταπτυχιακός φοιτητής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Η Θεολογία στο σύγχρονο κόσμο», με ειδίκευση «Εκκλησία, Διαθρησκειακός διάλογος και Διεθνείς σχέσεις» με επιβλέποντα Καθηγητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, τον οποίο ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, κατά την χειροτονητήρια ομιλία του.

Ακολουθείστε μας στο Google News