Αγανακτισμένος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λίμνης. Χωρίς δασκάλους παραμένει το σχολείο.

Πάρα τις έντονες αντιδράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λίμνης, σχετικά με την υπολειτουργία της σχολικής μονάδος λόγω της τεχνητής έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί ουσιαστική λύση από τους υπεύθυνους φορείς, για την εύρυθμη και σωστή λειτουργία του σχολείου.
Συναντήσαμε την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ιωάννα Ανυφιώτη, η οποία αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν γονείς και μαθητές από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Αγανακτισμένοι για αυτή την παράλογη και πρωτόγνωρη κατάσταση, που βιώνουν εδώ και πέντε εβδομάδες, απαιτούν την άμεση επίλυση του προβλήματος των εικονικών τοποθετήσεων και των άκαιρων αποσπάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ, Η ΙΩΑΝΝΑ ΑΝΥΦΙΩΤΗ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:

«Αυτή τη στιγμή, εκπροσωπώ όλους τους γονείς, είμαι και εγώ μητέρα μαθήτριας του Δημοτικού και πραγματικά έχω απορήσει με τα όσα βιώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της αδιαφορίας των αρμόδιων φορέων. Ακόμη δυστυχώς δεν έχουμε βρει άκρη… δεν μπορώ να καταλάβω ποιος ευθύνεται. Έχουμε κινητοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, μαζί και με την Πρόεδρο μας την κ. Γιάγκαρη προσπαθούμε να βρούμε λύση, κάποιους θετικούς αποδέκτες να μας βοηθήσουν.
 Στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε μιλήσει με τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας κ. Συρίμη, επανειλημμένα αλλά το μόνο που εισπράττουμε είναι ανακρίβειες. Επίσης απευθυνθήκαμε στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης και Αγίας Άννας, συγκεκριμένα στον ίδιο το Δήμαρχο, τον κ. Ψαρρό, οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή και με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας τον κ. Αργυρόπουλο.
 Όλοι είναι ενήμεροι επί του θέματος, ακόμη και το Υπουργείο Παιδείας αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί δεν έχει δοθεί ακόμη λύση, είμαστε αγανακτισμένοι!».

«Βραχνάς» είναι πλέον η επίλυση του προβλήματος για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Σύμφωνα με την κ. Ανυφιώτη, από τις 13 Σεπτεμβρίου δίδονται μόνο υποσχέσεις, ότι το απαιτούμενο προσωπικό θα αναπληρώσει τις κενές θέσεις και η λειτουργία του σχολείου θα μπει σε ένα φυσιολογικό ρυθμό για την άρτια διεξαγωγή των μαθημάτων.
Όταν μάλιστα αναφέρθηκε το πρόβλημα στον κ. Συρίμη, την αμέσως επόμενη ημέρα μετά τον αγιασμό, από τους εκπροσώπους του Συλλόγου στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Χαλκίδα, αντιμετωπίστηκε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «σαν ένα ασήμαντο ζήτημα…».
Ο Σύλλογος σκοπεύει να φτάσει το θέμα και… στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Διερωτώμαι λοιπόν, μήπως τότε… όντως βρεθεί λύση ως δια μαγείας;
Εν αναμονή λοιπών των εξελίξεων στο Δημοτικό Σχολείο της Λίμνης, το μεγαλύτερο σχολείο του Καλλικρατικού Δήμου αλλά με σοβαρές και σημαντικές ελλείψεις.

πηγή: Ελεύθερη Φωνή των Πολιτών