Ολοκληρώθηκε η συνάντηση και ο ανοικτός διάλογος για το μέλλον του ΤΕΙ Ψαχνών.

Το απόγευμα της ∆ευτέρας 6 Νοεµβρίου 2017 και ώρα 18:00 µ.µ, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ∆ηµοτικού Συµβουλίου ∆ήµου ∆ιρφύων – Μεσσαπίων ενηµερωτική συνάντηση µε θέµα: Αλλαγές στην τριτοβάθµια εκπαίδευση και οι εξελίξεις στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.
Το παρών έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Φάνης Σπανός, ο Πρύτανης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και καθηγητής κ. Πέτρος Λάμψας, ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων κ. Γ. Ψαθάς, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Μαυραγάνης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης και ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ κ. Σίμος Κεδίκογλου.
Ο πρύτανης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Πέτρος Λάμψας, σε συνέντευξη του στην Καθημερινή τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε επισημάνει ότι η διοίκηση του ιδρύματος έχει διαμορφώσει σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τη συγχώνευση των δώδεκα τμημάτων που λειτουργούν σήμερα στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας σε οκτώ. Τα τμήματα αυτά έχουν έδρα σε Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Αμφισσα και Καρπενήσι. Το νέο ίδρυμα θα συμπεριλάβει και τα δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λαμία. Σκοπός αυτής της συγχώνευσης είναι η αναβάθμισή του σε Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας. 
Ο κ. Κεδίκογλου έκανε την δική του δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
Διάλογος για το ΤΕΙ Χαλκίδας χωρίς τη θέση της κυβέρνησης. Να επιστήσω την προσοχή στις προειλημμένες αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας. Απαραίτητη η ομόθυμη υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς για τη διατήρηση του αριθμού των εισακτέων κ τη μη μετατροπή του σε ΙΕΚ.