Ο πρώη Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, αναφέρει ότι με έκπληξη έμαθε για την πρόταση τοπικής συμβούλου για την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων, σε ήδη δημοπρατημένο έργο με ανάδοχο εταιρεία. Το έργο είναι ενταγμένο στο τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΧ, όπως δηλώνει ο κ. Παγώνης.

Ακολουθεί η δήλωση του πρώην δημάρχου:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στην συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας Χαλκίδας, την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, τοπική σύμβουλος πρότεινε την κατασκευή αγωγού απορροής Ομβρίων υδάτων στην συμβολή των οδών Αθ. Διάκου και Κανάρη (Βενζινάδικο ΕΚΟ, Καράμπαμπας).

Δόθηκε μάλιστα και η απαραίτητη δημοσιότητα, από την παράταξή της συμβούλου, για την «σημαντική» αυτή πρωτοβουλία.

Είναι χρήσιμο, αναγκαίο και επιβεβλημένο, οι Τοπικοί και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, πριν τις όποιες πρωτοβουλίες τους να ζητούν ενημέρωση, αρμοδίως, για να μην εκτίθενται.

Ενημερώνουμε, λοιπόν, τους πολίτες της Χαλκίδας ότι το συγκεκριμένο έργο έχει μελετηθεί, έχει χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΧ, έχει δημοπρατηθεί και έχει ανάδοχο τον κ. Γ. Χασάνδρα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Χρήστου Παγώνη.

Αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης και η εκτέλεση της εργολαβίας που περιλαμβάνει και την επέκταση της αποχέτευσης των Ομβρίων στις περιοχές Παπαθανασίου Χαλκίδας, Τοπ. Κοιν. Φύλλων καθώς και στην οδό Κιμώλου Χαλκίδας Συν. Ζ.

Τα έργα είναι ενταγμένα στο Τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΧ, έτους 2019.

Ακολουθείστε μας στο Google News