Ο επικεφαλής της παράταξης Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας κ. Χρήστος Παγώνης αναφέρει πως στα έργα τα οποία είχαν εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης επί της δημαρχίας του είναι και η ανάπλαση της οδού Βενιζέλου, που ανακοίνωσε η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Χρήστου Παγώνη:

Η Στρατηγική της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΣΒΑΑ) αποτελεί ένα πρόγραμμα Χρηματοδοτούμενο τόσο από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) όσο και από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μετά από πολλές καθυστερήσεις το έτος 2018 ανακοίνωσε το πρόγραμμα ΣΒΑΑ για τα μεγάλα Αστικά Κέντρα Χαλκίδα, Λαμία, Λειβαδιά και το άξονα Θήβα – Αλίαρτος.

Ο Δήμος Χαλκιδέων μετά από συστηματική δουλειά των συνεργατών του Δημάρχου Χρήστου Δ. Παγώνη και υπηρεσιακών παραγόντων, μετά από διοργάνωση Θεματικών Εργαστηρίων και Διαβούλευσης εκπόνησε και υπέβαλε για χρηματοδότηση πρόταση για έργα και δράσεις που ξεπερνούσε τα 10.000.000 €υρώ, οριοθετώντας τις Δράσεις από την Είσοδο της Πόλης (Περιοχή Αρέθουσας) μέχρι την Κεντρική Παραλιακή Ζώνη της Χαλκίδας.

Παραθέτουμε τα προταθέντα έργα από Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

  1. Ψηφιοποίηση Αρχείου Πολεοδομίας 300.000 €
  2. Ψηφιοποίηση Σχεδίου Πόλης (Συνοικίες Β-Γ-Δ-Ε) και δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας 300.000 €
  3. Σύνδεση Δημοτικών Κτιρίων-Εγκαταστάσεων και Σχολικών Μονάδων με το Δίκτυο Φυσικού Αερίου με αντικατάσταση Συστημάτων Θέρμανσης 400.000 €
  4. Αναβάθμιση Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού με συστήματα εξοικονόμησης Ενέργειας 200.000 €
  5. 1ο ΤΜΗΜΑ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Ανάπλαση 1.200.000 €
  6. Αντιπλημμυρικά Έργα περιοχής Βούρκου 164.000 €
  7. Συμπληρωματικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αγωγών Ομβρίων στην περιοχή παρέμβασης 436.000 €
  8. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙΚΙΑΣ ΟΔΟΥ ΠΑΙΔΩΝ 1.000.000 €
  9. 2ο ΤΜΗΜΑ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 2.000.000 €
  10. 3ο ΤΜΗΜΑ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 800.000 €

ΣΥΝΟΛΟ ΕΡΓΩΝ ΕΤΠΑ 6.800.000 €

Επιπρόσθετα για το σκέλος του ΕΚΤ υποβλήθηκαν έργα ύψους 3.200.000 €. Η πρόταση ανακοινώθηκε ότι εγκρίθηκε το Φθινόπωρο του 2019.

Πριν λίγες ημέρες με πολλές τυμπανοκρουσίες και με την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων και πολιτικών παραγόντων ανακοινώθηκαν έργα στο Πρόγραμμα ΣΒΑΑ όπως η ανάπλαση της οδού Ελευθευρίου Βενιζέλου.

Η ανυπαρξία της σημερινής Δημοτικής Αρχής σε οποιονδήποτε σχεδιασμό για την προοπτική ανάπτυξης του Δήμου, η αδυναμία της να εκτελέσει ακόμη έργα δρομολογημένα και ενταγμένα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η αδυναμία μακροχρόνιου προγραμματισμού λόγω μη ύπαρξης 5ετούς Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης την οδηγούν να ανακοινώνει έργα ήδη δρομολογημένα και προγραμματισμένα.

Σημεία των καιρών ή διαφορετικά, όταν η ανάληψη εξουσίας εκλαμβάνεται όχι ως πεδίο δημιουργικής και συστηματικής εργασίας για την ανάπτυξη της περιοχής αλλά ως λάφυρο μιας εκλογικής νίκης εξελίσσεται σε Πύρρειο Νίκη.

Ακολουθείστε μας στο Google News