Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών έφεραν τον πρώην βουλευτή Εύβοιας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δημήτρη Πιπεργιά, στη λίστα με τους πολιτικούς που ελέγχονται για ποσά που μετέφεραν σε τράπεζες του εξωτερικού.

Μάλιστα στο γενικότερο κλίμα των ημερών, οι βουλευτές που περιλαμβάνονται στην λίστα, συνδέονται από τα δημοσιεύματα με κατηγορίες περί παράνομου πλουτισμού.

Ο Δημήτρης Πιπεργιάς με γραπτή δήλωση που μοίρασε στα μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνει την ύπαρξη του ονόματος του στη λίστα, δίνει στοιχεία για την καθόλα νόμιμη συναλλαγή του και κατηγορεί την κυβέρνηση για αδυναμία φορολόγησης των κεφαλαίων που χωρίς να έχουν φορολογηθεί διέφυγαν στο εξωτερικό.

Ακολουθεί η δήλωση του πρώην βουλευτή Ευβοίας:

Η επικοινωνιακή διαχείριση της κυβερνητικής αδυναμίας (σκόπιμης η μη) να φορολογήσει τα κεφάλαια που – ενώ δεν δηλώθηκαν ούτε φορολογηθήκαν – διέφυγαν στο εξωτερικό , την οδηγεί σε πολιτικό κανιβαλισμό.

Η αναφορά του ονόματος μου σε λίστα Βουλευτών που μεταβίβασαν ποσά άνω των 100.000 Ευρώ στο εξωτερικό και η μετονομασία της από αρκετά Blogs σε λίστα των «πολιτικών που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό» είναι προφανές ότι εντάσσεται σε γενικότερο επικοινωνιακό χειρισμό του Μαξίμου σχετιζόμενο με την επιβολή των νέων μέτρων.

Είναι προφανές ότι οι ευθύνες των διακινητών της λάσπης θα αναζητηθούν μέσω της Δικαιοσύνης.

Η αλήθεια που οφείλω – όχι από νομική υποχρέωση- σε όσους την αναζητούν ,τους χιλιάδες φίλους μου και στον Ελληνικό Λαό είναι ότι το 2011 μετά από πώληση ακινήτου της συζύγου μου αντικειμενικής αξίας 276.563 Ευρώ (Συμβόλαιο 743/30-3-2011 συμβολαιογράφου Ναυσικάς Ποδαρά – Κιλίμπα ) ποσό που δηλώθηκε στην φορολογική μας Δήλωση διαβιβάστηκαν ποσά μέσα από διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες σε οικογενειακό λογαριασμό που τηρείται στο Βερολίνο όπου κατοικεί ,σπουδάζει και πρόκειται να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά ο μεγαλύτερος γιος μου.
 
Τα περί «αδικαιολόγητου πλουτισμού» να τα αναζητήσουν και οφείλουν να το πράξουν εκεί που πράγματι αυτός υπάρχει και απ ότι αποδεικνύεται δεν τον βλέπουν. Η λάσπη τους δεν με αγγίζει.