Βιογραφικό Σημείωμα της Δάφνης Βαλέντε.

 Η Δάφνη Βαλέντε γεννήθηκε και τελείωσε το σχολείο στην Αθήνα.
 Μετέβη στην Νέα Υόρκη για να σπουδάσει σχέδιο μόδας στο F.I.T. (Fashion Institute of Technology) και στο ‘St. Martin’s School of Art στο Λονδίνο απ’όπου και αποφοίτησε το 1983 με Batchelor of Arts στο Fashion Design και ειδικότητα στο Textile Design.
 
 Ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα στην Ελλάδα το 1985 και σύντομα στράφηκε στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε εκθέσεις μόδας σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Μιλάνο, το Λονδίνο, το Duesseldorf, το Παρίσι κ.ά. Κατάφερε να κατακτήσει τον χώρο της μόδας με τις πρωτότυπες και επαναστατικές τις δημιουργίες, πουλώντας τις συλλογές της σε καταστήματα στο Hong-Kong, Νέα Υόρκη, Μελβούρνη, Μεξικό, Καναδά.
 
 Το προσωπικό της στιλ χαρακτηρίζεται από την χρήση πλισαρισμένων υφασμάτων που πλάθει σαν γλυπτά γύρω από το σώμα καθώς εμπνέεται από τις Ελληνικές της ρίζες. Το 2000 έκανε στροφή στην δημιουργική της έκφραση αποφασίζοντας να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό κοσμημάτων και να παρουσιάζει τα δημιουργήματά της σε εκθέσεις σε galeries. Συνδυάζοντας ετερόκλητα υλικά: ημιπολύτιμες πέτρες, μεταξωτά λουλούδια, κουμπιά, κορδέλες, δημιουργεί εντυπωσιακά κοσμήματα με κίνηση και παιδικότητα που κλέβουν την παράσταση.
 
 Το 2004, όταν δημιουργήθηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σχεδιαστών Μόδας, ασχολήθηκε με την οργάνωση της Ελληνικής εβδομάδας μόδας ‘Athens Collections’, που λαμβάνει χώρα δυο φορές το χρόνο και από τον Ιούλιο του 2005 ως τον Μάρτιο του 2008, ήταν Πρόεδρος του ίδιου Συλλόγου.