Στα πλαίσια της ανανέωσης ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, ανακοίνωσε την δημιουργία νέου λογοτύπου για τον δήμο. Το συγκεκριμένο λογότυπο σχεδιαστικά ανταποκρίνεται απόλυτα στις προδιαγραφές που απαιτούνται για ένα σήμα κατατεθέν του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

Το λογότυπο αποτελείται από κεντρικό πεδίο με σύμβολο που απαντά σε αρχαίο νόμισμα της περιοχής και το οποίο περικλείεται από ταινιωτό πλαίσιο με το όνομα του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Το σύμβολο που επελέγη προέρχεται από μία όψη ενός νομίσματος, το οποίο ονομάζεται τετρώβολο της Ιστιαίας. Το νόμισμα ήταν χτυπημένο σε άργυρο και αποτελούσε τη νομισματική συναλλαγή των 52 πόλεων, δήμων και οικισμών της Βόρειας Εύβοιας, που αποτελούσαν την Ιστιαική Επικράτεια.

Δήμοι όπως αυτοί της Κηρίνθου και του Ελυμνίου αποτελούσαν βασικούς άξονες της δυναμικής του βορείου τμήματος της Εύβοιας, με μητρόπολη την Ιστιαία από τα μυκηναϊακά χρόνια μέχρι και το 2ο αι. πΧ.

Το σύμβολο παριστάνει μία νύφη Ιστιαία, η οποία οδηγεί τον στόλο της Βόρειας Εύβοιας σε άγνωστους τόπους. Η νύφη Ιστιαία κάθεται σε ακρόπωρο πλοίου με κατεύθυνση από αριστερά προς τα δεξιά και κρατάει στο χέρι της την στυλίδα

 

Ακολουθείστε μας στο Google News