Με αφορμή την πυρκαγιά στον Άγιο Βόρειας Εύβοιας, ο πρώην βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΝ, Ευάγγελος Αποστόλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 Μόλις ενέσκηψαν οι καύσωνες και τα μελτέμια νάτες και οι δασικές πυρκαγιές, πόσο μάλλον στην Εύβοια που θεωρείται ο κατ΄ εξοχήν πυρόπληκτος νομός. Ειδικά δε η περιοχή μεταξύ Αγίου και Γιάλτρων Αιδηψού πλήττεται πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.
 Η φετινή χρονιά όμως θα είναι αρκετά δύσκολη και για δύο πρόσθετους λόγους: Ο ένας είναι η αυξημένη συσσώρευση καύσιμης ύλης λόγω των έντονων ανοιξιάτικων βροχών και ο άλλος η μη υλοποίηση των απαραίτητων μέτρων πρόληψης λόγω έλλειψης της απαιτούμενης χρηματοδότησης.
 Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Δήμοι ακόμη δεν έχουν πάρει τα ελάχιστα κονδύλια που προβλέπονται για το καθαρισμό των περιαστικών δασών. Κι ο λόγος είναι απλός: Σε λίγες ημέρες θα είναι εκτός αντικειμένου και θα μπορούν να συνυπολογιστούν κι αυτά στις εξοικονομήσεις δαπανών που προβλέπει το μνημόνιο.
 Η κατάσταση είναι το ίδιο άσχημη και στο τομέα της καταστολής, όπου οι επιπτώσεις των μειωμένων πιστώσεων έχουν καθηλώσει τα μισά πυροσβεστικά αεροσκάφη και ακινητοποιήσει δεκάδες οχήματα.
 Πρώτιστα όμως πρέπει επιτέλους να καταλάβει η πολιτεία ότι η αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αρκεί οι ρόλοι τους να είναι σαφείς και συμπληρωματικοί.
 Η παρουσία του οποιουδήποτε εκλεγμένου και διορισμένου κρατικού αξιωματούχου αλλά άσχετου με το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν προσφέρει τίποτα. Αντίθετα δεν είναι δυνατόν ο Δασάρχης, ο διαχειριστής του δασικού οικοσυστήματος να παρακολουθεί ως θεατής τη καταστροφή του.