«Το νοσοκομείο Καρύστου δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί και να χάσει τη νοσοκομειακή ιδιότητά του», δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή επεισόδια που σημειώθηκαν στο νοσοκομείο, όταν κάτοικοι της περιοχής εγκλώβισαν τον υποδιοικητή του νοσοκομείου Καρύστου, Ηλία Πετσή στο γραφείο του, διαμαρτυρόμενοι για υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

Ελευθέριος Ραβιόλος, Υποψήφιος Δήμαρχος Καρύστου

Εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, αντιδρώντας στη διασύνδεση του νοσηλευτικού ιδρύματος με αυτό της Χαλκίδας, συγκεντρώθηκαν έξω από το Νοσοκομείο της Καρύστου, με αφορμή την επίσκεψη του διοικητή των δύο νοσοκομείων Τάσου Σεπετή στο Νοσοκομείο της Καρύστου.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο και για την πιθανή υποβάθμισή του σε κέντρο υγείας, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας την παραίτηση του υποδιοικητή κ. Πετσή.

Με αφορμή τα γεγονότα, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Όπως δήλωσε και ο υπουργός ΥΚΑ κ. Ανδρέας Λοβέρδος τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή ,το νοσοκομείο Καρύστου δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί και να χάσει τη νοσοκομειακή ιδιότητά του. Συνεπώς, όσοι δημιουργούν προβλήματα, δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτές τις ώρες, η χώρα χρειάζεται ηρεμία».