Σε βορρά και Νότο, η Εύβοια έζησε πύρηνες στιγμές μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σε Μεσοχώρια και κοντά στον Αγιόκαμπο πυρκαγιές για άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια, έκαψαν εκτάσεις, χωρίς ευτυχώς να απειλήσουν κατοικημένες περιοχές. Οι προειδοποιήσεις τις προηγούμενες ημέρες, ήταν έντονες για τον μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιών που είχε η Εύβοια, λόγω υψηλής θερμοκρασίας και δυνατών ανέμων μέσα στο Σαββατοκύριακό.

Συγκεκριμένα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 07:30πμ του Σαββάτου στον αιολικό σταθμό Μεσοχωρίων. Στον τόπο του συμβάντος έφτασαν άμεσα τα τρία πυροσβεστικά οχήματα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών της περιοχής, με δύναμη 8 ανδρών και όχημα του Π.Κ Αλιβερίου.
Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι. Η φωτιά έκαψε περίπου 50 τμ..

Σήμερα, Κυριακή, φωτιά ξέσπασε στη Β.Εύβοιας. Προς τον οικισμό Άγιος Νικόλαος έχει κατεύθυνση η φωτιά που καίει από την μία το μεσημέρι..
Ήδη αρκετές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο και κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα. Η πυρκαγιά είναι μεγάλη και γίνεται δύσκολη η κατάσβεση της μιας και επικρατούν ισχυροί άνεμοι. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 4 αεροσκάφη. Εν τω μεταξύ έχουν έρθει δυνάμεις και απο Λαμία και Μεσσηνία. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Αττική και Εύβοια είναι στην κατηγορία κινδύνου 4, δηλαδή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ηδη έχουν ενημερωθεί σχετικά οι φορείς αλλά και οι πολίτες παρακαλούνται να προσέχουν.