Σε δηλώσεις προέβησαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αναφορικά με τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Λαϊκή Συσπείρωση Λαμίας.

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και μνήμης των αγώνων της εργατικής τάξης. Ημέρα περισυλλογής και επιθεώρησης των δυνάμεών της, της οργάνωσής, του ιδεολογικού εξοπλισμού, της μαχητικότητας και της ετοιμότητάς της για πιο δύσκολες συνθήκες. Ο ιστορικός της ρόλος την προορίζει να ανατρέψει την εξουσία των αστών και με τους συμμάχους της να χτίσει τη νέα κοινωνία, τη σοσιαλιστική – κομμουνιστική.

Η λογική του μικρότερου κακού που προπαγανδίζουν σήμερα οι δυνάμεις του κεφαλαίου είναι αντιδραστική και επικίνδυνη για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Οδηγεί πάντα στα χειρότερα.

Γι αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην εργατική τάξη, στους κλάδους και τους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, στις γειτονιές, στην Ευρωβουλή, στους Δήμους, στις Περιφέρειες.

Τάσος Χρονάς, υποψήφιος Δήμαρχος

Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας.

Χαιρετισμός στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά από τον Βαγγέλη Σταματούκο, αντιπρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στην Π.Ε Εύβοιας και υποψήφιο Δήμαρχο Χαλκίδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

“Πρωτομαγιά!!! Στο άκουσμα της μια ανατριχίλα διαπερνά την ύπαρξη μας, από το νου μας περνούν με κινηματογραφική ταχύτητα τα γεγονότα πολλών δεκαετιών. Πόσες και πόσες θυσίες της εργατικής τάξης δεν μας κάνουν να ριγήσουμε. Πόσος ιδρώτα και πόσο αίμα δεν έχουν ποτίσει τη γή που πατούμε. Πόσα βάσανα και πόσος κόπος για να μας συνεγείρουν.

Σικάγο 1886, Θεσσαλονίκη 1936, Καισαριανή 1944.

Οι μεγάλοι σταθμοί της τάξης μας.

Ποιος εργάτης, ποια εργάτρια του χεριού και του πνεύματος δεν θα αισθανθεί το μούδιασμα στην καρδιά, στη μνήμη των ηρώων που έπεσαν στο βωμό της ακόρεστη δίψας, της ακόρεστης πείνας του θεριού της πλουτοκρατίας, των μονοπωλίων, του ιμπεριαλισμού.

Ποιος εργάτης, ποια εργάτρια, σήμερα δεν θα ψηλώσει ακόμα ένα μπόι, δεν θα πεισμώσει, δεν θα πάρει την απόφαση να συνεχίσει τον αγώνα για την παντοτινή δικαίωση τόσων και τόσων θυσιών.

Πρωτομαγιά, μέρα ευθύνης, μέρα ανάτασης, μέρα μεγαλείου.

Μέρα που πρέπει να φέρνουμε στο νου μας, όταν δειλιάζουμε, για να παίρνουμε δυναμη και να προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα, με αυτοπεποίθηση, με αυτοθυσία, με αυταπάρνηση. Για να συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, που σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.
Πρωτομαγιά – διδαχή – έμπνευση για τους σύγχρονους εργατικούς αγώνες, για να σπάσουμε τις αλυσίδες της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Πρωτομαγιά !! Φάρος λαμπρός, στους αιώνες να μας φωτίζει και να μας θυμίζει πως τίποτα δεν χαρίζεται, πως όλα κατακτώνται μέσα από σκληρούς αγώνες και με σκληρότερους διατηρούνται. Πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, δεν μας φτάνουν οι κατακτήσεις στον καπιταλισμό, είναι εφήμερες, είναι σαθρές”.

Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας.

Στις σημερινές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς αναδεικνύεται με ξεκάθαρο τρόπο η βασική διαχωριστική γραμμή μέσα στην κοινωνία, ή με το λαό ή με τα μονοπώλια. Από τη μια εκείνες οι δυνάμεις που αγωνίζονται καθημερινά και με πείσμα για την οργάνωση του εργατικού κινήματος, για τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας. Και από την άλλοι το πολιτικό και συνδικαλιστικό προσωπικό των επιχειρηματικών ομίλων και οι κολαούζοι τους. Στις τρεις κάλπες του Μαίου κάθε λαϊκός άνθρωπος έχει κάθε συμφέρον και πρέπει να ενισχύσει με κάθε τρόπο τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αντώνης Τουλουμάκος, υποψήφιος Δήμαρχος

Λαϊκή Συσπείρωση Διρφύων – Μεσσαπίων

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι οι μόνοι που θα βρίσκονται μαζί με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και την επομένη των εκλογών. Στήριγμα των αγώνων, για την οργάνωση του λαού απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους ντόπιους εκφραστές τους στο Δήμο, στην Περιφέρεια, στον κρατικό μηχανισμό συνολικά.

Η απεργία της Πρωτομαγιάς είναι καθιερωμένη στη συνείδηση του λαού μας  ως η μεγάλη γιορτή των εργατών , τιμάται με τη συνέχιση των αγώνων στο δρόμο που άνοιξαν οι 200 εκτελεσμένοι κομμουνιστές της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του ’44, οι καπνεργάτες στη Θεσσαλονίκη το ’36, οι εργάτες στο Σικάγο το 1886, για τη ζωή που δικαιούνται οι άνθρωποι που παράγουν όλο τον πλούτο, που ιδρώνουν  για το ψωμί τους , που ματώνουν για τη ζωή τους, την ίδια στίγμη που οι εργοδότες ρουφάνε  το αίμα τους και  παρασιτούν  κλέβοντας τη δουλειά  τους. Η Πρωτομαγιά είναι το μεγάλο δίδαγμα ότι μόνο με αγώνες γυρίζει ο τροχός της ιστορίας, γιατί ολόκληρη η ζωή της εργατικής τάξης στο εργοστάσιο και τη διαδήλωση ένας αγώνας είναι.  Λίγες μέρες μετά την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή το ΕΑΜ στην ανακοίνωση του μεταξύ άλλων έγραφε: «…Η στιγμή είναι κρίσιμη. Αν σκύψουμε το κεφάλι είμαστε χαμένοι. Τα θύματα του αγώνα είναι πολύ λιγότερα από τα θύματα της επιστράτευσης, από τα θύματα της πείνας. Οι κρεμασμένοι και τουφεκισμένοι ήρωες, τα καμένα μας χωριά φωνάζουν. Μην αφήστε τη θυσία μας να πάει χαμένη! Μην υποταχθείτε! Αγωνιστείτε για  τη ζωή σας….». Αυτή είναι η περήφανη ιστορία τη τάξης μας, αυτή τιμάμε με τους αγώνες μας  σε κάθε μετερίζι.

Γιωργία Πύθουλα, υποψήφια Δήμαρχος

Λαϊκή Συσπείρωση Ερέτριας

Η 1η Μάη είναι σύμβολο αγώνα για τη δουλειά, για ολόκληρη τη ζωή μας. Τιμάμε τη θυσία των εργατών και εργατριών του Σικάγο το 1886 και συνολικά των αγώνων της εργατικής τάξης και του λαού ενάντια στην εκμετάλλευση. Δεν βάζουμε όμως αυτή τη θυσία στο μουσείο. Τη χρησιμοποιούμε σαν φάρο που φωτίζει το μακρύ δρόμο που βάδισαν οι εργάτες τότε για να κατακτήσουν κάθε δικαίωμα και σαν παράδειγμα για το σήμερα και το αύριο.

Σήμερα που τα πανηγύρια καλά κρατούν για την ανάκαμψη που έρχεται, οι λαϊκές οικογένειες να μην περιοριστούν στον απολογισμό των κατακτήσεων που σάρωσε η κρίση. Να μην εμπιστευτούν όσους τους υπόσχονται ανάπτυξη βασισμένη σε αυτά τα συντρίμμια.

Η δική μας ανάκαμψη μπορεί να βασιστεί μόνο πάνω στην οργανωμένη πάλη των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές. Ο στόχος τους για αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων είναι ασυμβίβαστος με την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Ασημίνα Καραμπέτσου, υποψήφια Δήμαρχος

Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου

Η 1η Μάη είναι ημέρα τιμής για τους εργάτες που έδωσαν τη ζωή τους  για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, την απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η θυσία των εργατών του Σικάγο την Πρωτομαγιά του 1886, της Θεσσαλονίκης το Μάη του 1936, των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944 και οι άλλοι ταξικοί αγώνες που ακολούθησαν, αποδεικνύουν πως η εργατική τάξη αν πιστέψει στη δύναμή της μπορεί να ορθώσει το ανάστημα της μπροστά στους εκμεταλλευτές της. Αποδεικνύουν  πως είναι η κοινωνική δύναμη εκείνη που μπορεί να ηγηθεί της συμμαχίας των εργατών με τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και αγρότες για την κατάργηση του βάρβαρου και σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες δέχονται μια ανελέητη επίθεση στα δικαιώματά τους.

Την ίδια στιγμή μας βομβαρδίζουν με εκβιασμούς και ψεύτικες υποσχέσεις. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας ζητάνε να “βάλουμε πλάτη”, για να επιστρέψει η καπιταλιστική ανάκαμψη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί για τον εαυτό του το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή της ΕΕ και της καπιταλιστικής οικονομίας. Και η δική του πρόταση είναι εντός των τειχών του συστήματος που μας έφερε στη βαθιά κρίση.

Κρύβουν ότι η επιστροφή στην καπιταλιστική ανάκαμψη δεν θα φέρει πίσω δικαιώματα και κατακτήσεις, δεν θα ανακόψει την αντιλαϊκή πορεία, δεν θα ματαιώσει την εκδήλωση νέας πιο βαθιάς κρίσης.

Γι’ αυτό και σήμερα χρειάζεται να γυρίσουμε την πλάτη στα κόμματα της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος. Οι δικές μας ανάγκες δεν συμβιβάζονται με τις ανάγκες των αφεντικών και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Η μεγαλύτερη τιμή για την μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι να κάνουμε αποφασιστικά βήματα στην οργάνωση και πάλη της εργατικής τάξης. Να προωθήσουμε τη συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Αυτός είναι ο δρόμος για να μπορέσουμε σήμερα να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να αποσπάσουμε κατακτήσεις. Να οργανώσουμε την αλληλεγγύη για να μη μείνει κανένας μόνος του.

Στις εκλογές του Μάη κάντε το βήμα! Στηρίξτε – ψηφίστε το ΚΚΕ! Δώστε δύναμη στη δική σας φωνή. Με την ψήφο στο ΚΚΕ θα δυναμώσει ο αγώνας, θα σταλεί μήνυμα ελπίδας και προοπτικής!

Συμπορευτείτε με το ΚΚΕ. Υπάρχει ΛΥΣΗ προς όφελος του λαού. Παλεύουμε για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, του φυσικού – ορυκτού πλούτου, με εργατική – λαϊκή εξουσία.
ΚΚΕ ισχυρό παντού, γιατί δύναμη και ελπίδα είναι του λαού!

Κούλα Βρανά, υποψήφια Δήμαρχος

Λαϊκή Συσπείρωση Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας.

Η πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα! Βαμμένη με το αίμα και τη θυσία των αναρίθμητων ηρώων της εργατικής τάξης. Είναι φάρος για τους σημερινούς αγώνες, ενάντια στην πολιτική που πτωχεύει το λαό, που τον ρίχνει στην ανεργία.

Η σημερινή μέρα πρέπει να γίνει μέρα ευθύνης για όλους μας. Καθένας από μας να σκεφτεί και να βγάλει συμπεράσματα με βάση τις εξελίξεις.

Να προωθήσουμε την ενότητα της εργατικής τάξης, τη συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό”.

Γι’ αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην εργατική τάξη, στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, στις γειτονιές, στην Ευρωβουλή, στους Δήμους, στις Περιφέρειες

Στάθης Λιαγκάκης, υποψήφιος Δήμαρχος

Δήλωση του Νίκου Σερετάκη, υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Η ανταρτομάνα Ευρυτανία αποτίνει σήμερα φόρο τιμής στους πρωτοπόρους εργάτες και εργάτριες, στους 200 κομμουνιστές που πριν 70 χρόνια πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της λευτεριάς, στους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα δίκια των εργατών, που επιχείρησαν την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας χωρίς ανεργία, πείνα, δυστυχία, πολέμους, δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο: το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Σήμερα που βιώνουμε την απανθρωπιά του καπιταλισμού σε όλο της το μεγαλείο, που οι δυνάμεις του κεφαλαίου και της ΕΕ στοχοποιούν ακόμα και το δικαίωμα της απεργίας, γίνεται επιτακτική η ανάγκη να συναντηθούν οι ηρωικές παραδόσεις του τόπου μας με τις σύγχρονες απαιτήσεις της ταξικής πάλης: δυναμώνοντας την οργάνωση στα σωματεία, ξεπερνώντας την εκφυλιστική κατάσταση που έχουν οδηγήσει οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού το εργατικό κίνημα στον τόπο μας, δημιουργώντας προϋποθέσεις για το ρίζωμα του ΠΑΜΕ και στο νομό μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τις άνεργες και άνεργους, τους 5μηνίτες και τις 5μηνίτισες, τους σπουδαστές, τους συνταξιούχους της Ευρυτανίας να αξιοποιήσουν την πείρα τους. Να κρίνουν πολύ αυστηρά όσους έβαλαν πλάτη στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, όσους βρήκαν απέναντι στους αγώνες, αλλά και όσους “διακόπευαν” την κρίσιμη στιγμή και έχουν σήμερα το θράσος να ζητούν την ψήφο τους για τα ψηφοδέλτια των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου. Να συναντηθούμε στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, στην προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Να συναντηθούμε και στην κάλπη, με τη μαζική υπερψήφιση του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Στερεάς και το Δήμο Καρπενησίου. Κανένας νέος, εργάτης, εργαζόμενος που αρνείται το ρόλο του σύγχρονου σκλάβου να μη λήψει από αυτό το προσκλητήριο!
 
Δήλωση του Βασίλη Παπαροϊδάμη, υποψήφιου Δημάρχου Καρπενησίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Το μήνυμα της εξέγερσης των εργατών του Μάη στο Σικάγο αποτελεί οδηγό σήμερα για την ενίσχυση της ταξικής πάλης, που είναι η κινητήρια δύναμη της ιστορίας. Είναι ημέρα ευθύνης, έτσι ώστε ο καθένας και η καθεμία να συμβάλλει στην ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, που είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Φέτος τιμάμε τα 15 χρόνια του ΠΑΜΕ που έγινε από τη μια πλευρά η ελπίδα και το αποκούμπι για τον εργάτη και από την άλλη ο αντίπαλος της εργοδοσίας και όλων των άλλων δυνάμεων μέσα στις γραμμές του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος.

Τα τελευταία χρόνια είδαμε και στον τόπο μας, με αφορμή την οικονομική κρίση, τους εργαζόμενους να διεκδικούν και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους. Και εδώ στην Ευρυτανία, στο Καρπενήσι είναι απαραίτητη όσο ποτέ η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να πάρουν την υπόθεση της πάλης στα χέρια τους, να οργανωθούν να φτιάξουν επιτροπές αγώνα, να πυκνώσουν τις γραμμές των σωματείων.

Καλούμε τους νέους που τους στερούν το μέλλον, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώμματα που δεν δέχονται να συνεχίζουν με σκυμένο κεφάλι ναα υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και τις Λαϊκής Συσπείρωσης στις εκλογικές μάχες του Μάη.

Ακολουθείστε μας στο Google News