Με αφορμή το χθεσινό θανατηφόρο ατύχημα στη στροφή Τσεκούρα στη Λιανή Άμμο Χαλκίδας, ο πρώην βουλευτής Εύβοια του ΣΥΝ, Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Ένας ακόμη Χαλκιδέος πολίτης έχασε τη ζωή του στο συγκεκριμένο σημείο. Πριν λίγες ημέρες(09/01/2011) είχε πάλι βαφτεί με αίμα άλλου συμπολίτη μας η στροφή Τσεκούρα.
Χρόνια τώρα η ίδια τραγωδία επαναλαμβάνεται σ΄ ένα δρόμο που μπορούσε να είχε διαπλατυνθεί ,τουλάχιστον στα επικίνδυνα σημεία, και να είχαν σωθεί πολλές ανθρώπινες ζωές.
Είναι γνωστή η παρέμβαση, αρχές του 2010, του Δήμου Χαλκιδέων στην περιοχή: Κατασκεύασε πεζοδρόμια στο δρόμο Χαλκίδας-Αρτάκης, προς την πλευρά της θάλασσας, πλάτους ενός μέτρου,΄΄χαρίζοντας΄΄σε ιδιώτες εκτάσεις πλάτους 13-15 μέτρων (συνολικά περί τα 40.000 τ.μ.) που σύμφωνα με τη σχετική πράξη εφαρμογής της συνοικίας Ζ είχαν ήδη αποδοθεί στο Δήμο.
Αλήθεια τι έχει να μας πει η τότε και τωρινή δημοτική αρχή Χαλκίδας, όταν πριν ένα χρόνο με Δελτίο Τύπου αναδεικνύαμε τις εσκεμμένες παραλείψεις της;
Μήπως πρέπει έστω και τώρα να αναθεωρήσει τη στάση της ,όταν μάλιστα είναι και πρόσφατη η δικαστική απόφαση(ατύχημα δρόμου Στομίου-Πλατάνας Κύμης) καταλογισμού και άλλου άλλου είδους ευθυνών στους Δήμους σε ατυχήματα οδικών αξόνων;