Με σχετική ανακοίνωση από τον Δήμο Χαλκιδέων, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά πως το Πράσινο Ταμείο Του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής αποκατέστησε χωρικά τη Χαλκίδα ως δευτερεύοντα Εθνικό Πόλο.

Πιο συγκεκριμένα:

Αποτελεσματική αποδείχτηκε η έντονη διαμαρτυρία-καταγγελία που εξέφρασε ο Δήμος Χαλκιδέων προς το Πράσινο Ταμείο (πρώην ΕΤΕΡΠΣ) για τον αποκλεισμό της Χαλκίδας από τους δευτερεύοντες εθνικούς πόλους, σε ότι αφορά στα αναπτυξιακά του προγράμματα.

Η Διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, μετά την από 14-06-12 επιστολή του Δημάρχου, Θανάση Ζεμπίλη, σεβόμενη το σε ισχύ Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης, ως προς τη χωρική οργάνωση πόλων και αξόνων ανάπτυξης και αναγνωρίζοντας το λάθος της, προχώρησε στην αποκατάσταση του αστικού κέντρου της Χαλκίδας, με την κατάταξή του στην κατηγορία των δευτερευόντων εθνικών πόλων της σχετικής λίστας-πεδίου εφαρμογής του Πράσινου Ταμείου (όπως πλέον συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα του www.prasinotameio.gr).

Εξέλιξη θετική για το ιδιαίτερα δυναμικό αστικό κέντρο του Δήμου Χαλκιδέων, ως προς τις δυνατότητες αξιοποίησης χρηματοδοτικών προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου και τις ευκαιρίες αναβάθμισης των τεχνικών και κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών του καθώς και του αστικού περιβάλλοντός του, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΣΥΛΛΙΟΥ ΚΑΝΗΘΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

Το έργο της Ανάπλασης του Αλσυλλίου Κανήθου, θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί.

Το έργο είχε συμβασιοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2009 και ως ένα σημείο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Θησέας».

Όμως, είχε βαλτώσει εξ αιτίας των προβλημάτων χρηματοδότησης και καθυστερήσεων που προέκυψαν στις χρηματοροές του προγράμματος, με τη δεύτερη διακοπή εργασιών από την ανάδοχο εταιρεία να διαρκεί από τον Οκτώβριο του 2011.

Ο Δήμος Χαλκιδέων πρότεινε και πέτυχε τελικά την αναχρηματοδότηση των υπολειπόμενων εργασιών της Ανάπλασης του Αλσυλλίου Κανήθου, από το Πράσινο Ταμείο του Υ.Π.Ε.Κ.Α. και συγκεκριμένα από τις δράσεις «Αστικής Αναζωογόνησης».

Το ύψος της αναχρηματοδότησης ανέρχεται στα 208.658,14 ευρώ.

Μεταξύ των εργασιών που υπολείπονται, περιλαμβάνονται:
δασοκομικοί χειρισμοί (απομάκρυνση πρέμνων και πεσμένων δένδρων, περιποίηση της υπάρχουσας βλάστησης και συμπλήρωσή της σε θέσεις με αραιώσεις) και
τοποθέτηση χαμηλής περίφραξης και μεταλλικών θυρών, κατασκευή ξύλινης πέργολας, εξοπλισμός παιδότοπων με όργανα παιδικής χαράς και αθλοπαιδιών, εξοπλισμός χώρων αναψυχής με παγκάκια, τραπεζόπαγκους, δοχεία απορριμμάτων κ.α.,
Το έργο θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα για την απόφαση παράτασης του έργου του Αλσυλλίου της Κανήθου: Και άλλη παράταση στην παράδοση του έργου:«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΛΣΥΛΛΙΟΥ ΚΑΝΗΘΟΥ».