Συντονιστής της όλης προσπάθειας είναι ο Δήμος Κύμης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά, ο οποίος κάλεσε για μια ακόμη φορά, την περασμένη Τρίτη 1 Απριλίου στο Δημαρχείο, όλους τους δημότες και ειδικότερα τους επαγγελματοβιοτέχνες για να συζητήσουν όλοι μαζί τρόπους προσέλκυσης περισσοτέρων επισκεπτών μέσω της καλύτερης διοργάνωσης των εκδηλώσεων του Δήμου, όπως είναι:

1. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κορασίδων, που θα γίνει από τις 30 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου  στο κλειστό γυμναστήριο Κύμης

2. Η «7η Ανάβαση Κύμης», που θα γίνει 16-17 Μαΐου
 
3. Το 3×3 (μίνι πρωτάθλημα μπάσκετ με την συμμετοχή παιδιών της περιοχής και  υπό την εποπτεία της Ε.Ο.Κ.), που θα γίνει στην πλατεία της Κύμης στις 30-31 Μαΐου 
      
4. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Soccer, που θα γίνει 16-19 Ιουλίου στο Στόμιο Οξυλίθου

5. Οι εμφανίσεις των χορευτικών τμημάτων καθώς και η συμμετοχή του Δήμου Κύμης σε πανελλήνιες εκθέσεις

Στόχος όλων αυτών των εκδηλώσεων είναι η ευρύτερη περιοχή της Κύμης να αποτελέσει προορισμό εσωτερικού τουρισμού. Η προσέλκυση επισκεπτών, όχι για μία και δύο ημέρες, όσο κρατάει δηλαδή μια εκδήλωση, αλλά για μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές. Κι αυτό θα γίνει, με την ανάδειξη του όμορφου τόπου μας, των ιστορικών μνημείων της περιοχής, της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, των τοπικών προϊόντων, την παροχή άψογων υπηρεσιών, που θα πρέπει να προσφέρουν στους επισκέπτες όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό. Μα πάνω απ’ όλα, όπως τονίστηκε από τον Δήμαρχο, και επισημάνθηκε από την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Βελισσαρίου στην τοποθέτησή της, η ζεστή φιλοξενία θα αποτελέσει τον σπουδαιότερο πόλο έλξης των τουριστών. 
Εκ μέρους του Δήμου και για το σκοπό αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα σημαντικά έργα υποδομής, που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για μια σύγχρονη τουριστική περιοχή. 
Αυτά είναι:
     *Η υπογείωση των καλωδίων της ΔΕΗ στο κέντρο της Κύμης, στο πλαίσιο της ανάδειξης του ιστορικού κέντρου.
     *Η βελτίωση του οδικού δικτύου με ασφαλτόστρωση επιπλέον τμήματος του δρόμου Παραλία-Κύμη με αντιολισθηρό τάπητα και οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων σε πολλές συνοικίες της Κύμης.
     *Η βελτίωση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης και η κατασκευή νέων δεξαμενών.
     *Η κατασκευή νέου μικρού βιολογικού για τα λύματα των παραλιακών διαμερισμάτων και μέρους της πόλης της Κύμης.
     *Η λειτουργία, αμέσως μετά το Πάσχα, Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
     Ενημέρωσε επίσης για την πορεία των δυο μεγάλων έργων που αφορούν στην ανάπτυξη του τόπου:
      *1η Απριλίου έγινε η προκήρυξη της προμελέτης του νέου οδικού άξονα Χαλκίδα-Κύμη.
      *Μελέτη για την διαμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού της Κύμης, που θα υποβληθεί σύντομα στο ΕΣΠΑ για χρημοδότηση.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πολύτιμα συμπεράσματα που προέκυψαν στην διημερίδα που έγινε στην Ερέτρια για τον τουρισμό, παρουσία του υπουργού  Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρκόπουλου και την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Κύμης για τη λειτουργία Ιατρικού  Συνεδριακού Κέντρου «Γ.Ν. Παπανικολάου». 
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην αύξηση του τουρισμού στην Κύμη, η οποία, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 2003 ήταν 12 χιλιάδες επισκέπτες και το 2008 έφθασε τις 19 χιλιάδες, σημειώνοντας δηλαδή άνοδο 60-70%.
Τέλος, υπογράμμισε τον σπουδαίο ρόλο που έχουν παίξει στην αύξηση του τουρισμού η διοργάνωση όλων αυτών των πανελλήνιας εμβέλειας εκδηλώσεων.   
Ακολούθησε ευρεία συζήτηση με τους παραβρισκόμενους και η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την σύσταση ομάδων για την καλύτερη διοργάνωση των αγώνων και την δημιουργία παράλληλων εκδηλώσεων που θα προσελκύσουν, θα τέρψουν και θα ικανοποιήσουν τους  επισκέπτες, ώστε να γίνουν οι ίδιοι «ζωντανή διαφήμιση» για την Κύμη.