Ο συντονισμός κεντρικής διοίκησης και περιφερειακής αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κορονοϊού απασχόλησε τη σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Περιφερειάρχες, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020.

«Στη διάρκεια κρίσεων ακούγαμε παντού «πού είναι το κράτος»! Τώρα δεν το έχουμε ακούσει και πρέπει να κάνει ο καθένας ό,τι μπορεί για να μην το ακούσουμε. Το κράτος είμαστε όλοι εμείς και πρέπει να κάνουμε ο καθένας αυτό που του αναλογεί. Να βάλουμε όλοι πλάτη ώστε να περάσουμε αυτή την κρίση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα», τόνισε ο Πρωθυπουργός και ζήτησε να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες που δίνονται από τον ΕΟΔΥ και να υπάρχει πλήρης συντονισμός με τα αρμόδια υπουργεία.

Επίσης τονίστηκε ότι οι όποιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται πάντα σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους. Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης σε κάθε Περιφέρεια και αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου αλλά προς τιμήν της εθνικής επετείου να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών.

Στην σύσκεψη ήταν και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ο ίδιος δήλωσε:

H επιδημία του κορωνοϊού αποτελεί μια ισχυρή δοκιμασία για όλους. Τα καλά δεδομένα είναι πως η εξάπλωση στη χώρα μας είναι παραμένει χαμηλή και με τα νέα μέτρα θωρακιζόμαστε ακόμη περισσότερο. Η πρόκληση είναι να διατηρηθεί ο χαμηλός ρυθμός μετάδοσης, ώστε να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του ΕΣΥ και να γίνει προοδευτικά σύμμαχος ο καιρός.

Σήμερα, στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβεβαιώθηκε ότι το διακύβευμα των επόμενων ημερών είναι η προστασία των ηλικιωμένων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Συνεχίζουμε με ψυχραιμία και με απόλυτη προσήλωση στις εντολές του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. Εφαρμόζουμε τα απλά μέτρα υγιεινής, που έχουν ανακοινωθεί για την αυτοπροστασία μας.

Ακολουθείστε μας στο Google News