Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με τα γνωστά, σε όλους, προβλήματα έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας, που πέρσι αντιμετωπίστηκαν επιμέρους, με τη δωρεά ενός κοντέινερ από γονιό, καθώς οι υπεύθυνοι κώφευαν στα αιτήματα του συνόλου της σχολικής κοινότητας του Λυκείου Βαθέως Αυλίδας για την κατασκευή νέων αιθουσών.

Η απόφαση για συγχώνευση τμημάτων που ανακοίνωσε στις 13 Οκτωβρίου 2021 το υπουργείο Παιδείας απλά υπογραμμίζει τη γνωστή αδιαφορία του για την εκπαίδευση, τη μόρφωση των παιδιών μας, το δημόσιο σχολείο. Η κατάργηση – συγχώνευση τμημάτων, που δρομολογήθηκε, εν μέσω πανδημίας, για το σχολείο των παιδιών μας είναι απαράδεκτη και έρχεται να επιβεβαιώσει το πραγματικό περιεχόμενο του Νομοσχεδίου για την Αναβάθμιση του Σχολείου και την Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών, της περίφημης «αξιολόγησης» και των Πρότυπων Σχολείων για λίγους. Τα παιδιά μας ήδη κάνουν μάθημα σε κοντέινερ (2) και σε αποθήκες λίγων τετραγωνικών μέτρων που «αναβαθμίστηκαν» σε «αίθουσες». Τα τμήματα που προκύπτουν από τη συγχώνευση είναι αδύνατον να χωρέσουν σε αυτούς τους χώρους και έτσι το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, αλλάζει χρήση, και γίνεται ως δια μαγείας, χωρίς να πληροί τους όρους, αίθουσα διδασκαλίας, στερώντας τις ώρες της εργαστηριακής άσκησης από τους μαθητές η οποία είναι απαραίτητη για τις επιδόσεις τους στη Φυσική και τη Χημεία.

Πώς να αξιολογήσουμε εμείς, λοιπόν, τον δήμο, την περιφέρεια, τη Διεύθυνση Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Α’ θμιας & Β’ θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και το υπουργείο παιδείας;

Ζητάμε να μην εφαρμοστεί η εντολή του υπουργείου για την συγχώνευση τμημάτων της Α’ Λυκείου.
Ο δήμος και η περιφέρεια να αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους και να φροντίσουν για την κατασκευή αιθουσών.

Καλούμε τους γονείς να διεκδικήσουν την παιδεία και το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας.

Ακολουθείστε μας στο Google News