Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες ημέρες από την φονική πλημμύρα της 8ης Αυγούστου 2020 στην Εύβοια. Οι κάτοικοι του Ληλαντίου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συμβολική διαμαρτυρία στην γέφυρα του Βασιλικού την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 και ώρα 11:00. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και διεκδικούν ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα.

Συγκεκριμένα μετά την δημοσίευση του δήμου Χαλκιδέων και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην Χαλκίδα ο οποίος ανέφερε ότι «Πιστεύω ότι αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει σχέδιο και καλή οργάνωση το κράτος μπορεί να στέκεται δίπλα στους πολίτες και δίπλα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε σε επίπεδο αποζημίωσης καταστροφών που έχουν γίνει σε νοικοκυριά, είτε σε παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με τις υποδομές», οι κάτοικοι αντιδρούν και ζητούν άμεσα την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στην ευρύτερη περιοχή.

Από τη Συνέλευση των κατοίκων αποφασίστηκε κινητοποίηση στη γέφυρα του Βασιλικού την Κυριακή στις 8 Αυγούστου 2021 και ώρα 11:00.

Οι κάτοικοι δήλωσαν:

Κλείνει ένας χρόνος από την ημέρα της πλημμύρας και μας ζητάνε ακόμη να περιμένουμε ενώ έχει αποκαλυφθεί ότι για την μελέτη και την οριοθέτηση του Λήλα ουσιαστικά δεν έκαναν τίποτα τόσους μήνες. Απαιτούμε από Κυβέρνηση-Περιφέρεια-Δήμο να σταματήσουν να τζογάρουν τις ζωές μας!

Απέδειξαν ότι “το κράτος στέκεται δίπλα στους πολίτες”;;;;;;
ΟΛΟΙ την ΚΥΡΙΑΚΗ 8/8, 11πμ στη ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ.
Κινητοποιούμαστε να διεκδικήσουμε ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα.
Απαιτούμε με ευθύνη του κράτους την προστασία της ζωής μας.

Ακολουθείστε μας στο Google News