Το ΟΕΕ και ο Πρόεδρος του κος Λαγός, είναι συνοδοιπόροι στις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις για το μέλλον του ΤΕΙ Χαλκίδας, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΕΕ:

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Κατάπληξη μας προκαλεί το γεγονός της μη κλήσης του 9ου Π.Τ. του Ο.Ε.Ε., του κατ’ εξοχή αρμόδιου φορέα στη πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για το μείζον θέμα της απομάκρυνσης των σχολών του ΤΕΙ-Χ. Αναρωτιόμαστε ποιος ετοίμασε και οργάνωσε τη συνάντηση και τόσο περιφρονητικά αποκλείει και απαξιώνει, τη συμμετοχή του επιστημονικού φορέα που είναι θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας. Ελπίζουμε ότι έγινε εκ παραδρομής και λόγω του επείγοντος του θέματος. ”Ίδωμεν”.

Το Ο.Ε.Ε. σε ανύποπτο χρόνο είχε επισημάνει την απαξίωση του Ιδρύματος, που φαινόταν ότι ερχόταν. Τώρα προσπαθούμε να περισώσουμε ότι είναι δυνατό. Η βλάβη για τη τοπική κοινωνία με την απομάκρυνση του, θα είναι ολέθρια. Το Ο.Ε.Ε.  δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά την αντίθεση του, στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ». Το έκτακτο επιστημονικό προσωπικό ανήκει επί το πλείστον στο Ο.Ε.Ε. και οι σχολές Διοίκησης και Λογιστικής σχεδόν αποκλειστικά λειτουργούν με επιστήμονες, μέλη μας.
Με ποια κριτήρια και λογική, η σχολή Διοίκησης του ΤΕΙ-Χ μεταφέρεται σε  2 αίθουσες που λειτουργούν τώρα σαν παράρτημα του, στη Θήβα?; Δεν διαθέτουν υλικοτεχνική υποδομή, που απαιτείται για να λειτουργήσει οποιαδήποτε σχολή. Πόσο μάλλον στη σημερινή οικονομική συγκυρία, που θα χρειαστεί να εξοπλιστούν, και θα απαξιωθούν οι ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις του ΤΕΙ.
Με ποιο κριτήρια μεταφέρεται η σχολή Ηλεκτρολογίας στη Λαμία? 

Το Ο.Ε.Ε.δεν θα συνηγορήσει στην οποιαδήποτε απομάκρυνση του ΤΕΙ έστω και μέρους των σχολών του. Η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη σε εξελίξεις που θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο το ίδρυμα και το τόπο.

Τη μόνη σκοπιμότητα που αναγνωρίζει, και θα συνηγορήσει, σε τυχόν αναδιοργάνωση από το σχέδιο ”ΑΘΗΝΑ” θα είναι  η αναβάθμιση του επιπέδου των σπουδών των φοιτητών και μόνο.
Το Ο.Ε.Ε.θα είναι συνοδοιπόρος στις διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις όλων των φορέων, μήπως σώσουμε ότι έχει απομείνει.
  
Για την Τοπική Διοίκηση
Ο Πρόεδρος
Κων/νος Λαγός