Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας ή Σχολεία Δεύτερης κατηγορίας; Κατάργηση δωρεάν μεταφοράς εκπαιδευομένων ΣΔΕ Ν. Ευβοίας.

Αυτή η ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας αφορά στην κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς για τους εκπαιδευόμενους των δύο Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) του Νομού Εύβοιας, του ΣΔΕ Αλιβερίου και του ΣΔΕ Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

blank

Συγκεκριμένα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια (από το σχολικό έτος 2017-2018) η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε τη δωρεάν μεταφορά των εκπαιδευόμενων των δύο ΣΔΕ, απρόσμενα δεν την ενέκρινε για το τρέχον σχολικό έτος 2023-2024 ενώ άλλες περιφέρειες συνεχίζουν κανονικά την έγκριση της δωρεάν μεταφοράς για τους εκπαιδευόμενους των ΣΔΕ. Επισημαίνουμε ότι τα ΣΔΕ ανήκουν στο τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα όπως και τα υπόλοιπα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα οποία ισχύει η δωρεάν μετακίνηση.

Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι όσοι φοιτούμε στα ΣΔΕ είμαστε ενήλικες που παρά τις πολλές μας υποχρεώσεις (επαγγελματικές, οικογενειακές κ.ά) αγωνιζόμαστε να ολοκληρώσουμε την υποχρεωτική εκπαίδευση με πολλές προσωπικές θυσίες από άποψη χρόνου, κόπου και χρημάτων. Επίσης πολλοί ανήκουμε σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αρκετοί από εμάς είμαστε πυρόπληκτοι και πλημμυροπαθείς. Τέλος, οι περισσότεροι διανύουμε πολλά χιλιόμετρα καθημερινά για να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα. Όπως είναι φανερό η κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς των εκπαιδευόμενων των ΣΔΕ Ν. Εύβοιας, θα αποτελέσει μεγάλο και ενδεχομένως ανυπέρβλητο εμπόδιο στην ολοκλήρωση των σπουδών μας. Τα μαθήματα έχουν ήδη ξεκινήσει και παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας και τις προφορικές υποσχέσεις από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την επίλυση του ζητήματος, μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει τίποτα ούτε υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση. Γι’ αυτό θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την απόφαση κατάργησης της δωρεάν μεταφοράς μας και να απευθύνουμε έκκληση προς κάθε υπεύθυνο για την άμεση άρση της.

Τα ονόματα και οι υπογραφές μας είναι στη διάθεση των αρμοδίων.

Εκπαιδευόμενοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας Αλιβερίου και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

Ακολουθείστε μας στο Google News