Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Καρύστου απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφερόμενοι στα κενά των καθηγητών που υπάρχουν στο σχολείο.

Πιο συγκεκριμένα από το σχολείο λείπουν οι ειδικότητες: Μαθηματικών, Φιλολογίας, Πληροφορικής, Αγγλικής Φιλολογίας, Φυσικής Αγωγής και Μουσικής.

Με αποτέλεσμα να χάνονται διδακτικές ώρες και να καθιστά αδύνατη την επαρκή κάλυψη της ύλης.

Όπως τονίζουν οι γονείς αυτό το πρόβλημα των κενών υπήρξε και κατά την περσινή σχολική χρονιά όπου τα κενά καλύφθηκαν προς το τέλος του 1ου τετραμήνου.Αξίζει να αναφερθεί ότι στο σχολείο φοιτούν μαθητές από τις ευρύτερες περιοχές του Δήμου Καρύστου όπως από το Κάβο Ντόρο όπου είναι αναγκασμένα να διανύουν καθημερινά μεγάλη απόσταση, επιπλέον μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με την μεταφορά των μαθητών που δεν έχει επιλυθεί ακόμη.

Ακολουθεί η επιστολή των γονέων:

Αξιότιμοι  κ.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων άλλα και των μαθητών του Γυμνασίου Καρύστου που για άλλη μια χρονιά πρέπει να στείλουμε μια πανομοιότυπη επιστολή διαμαρτυρίας  καθώς το σχολικό έτος ξεκίνησε με ελλείψεις  σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Παρόλο που η νέα υπουργός Παιδείας με την ανάληψη των καθηκόντων της προέβηκε σε πανηγυρικές δηλώσεις  ότι   στην έναρξη της σχολικής  χρονιάς,  δεν θα υπάρχουν κενά στα σχολεία μας,  δυστυχώς αποδείχθηκε  και αυτή ένας ακόμη «Μαυρογιαλούρος» και τα παιδιά μας σχολάνε στο δίωρο και το τετράωρο.

Πιο συγκεκριμένα από το σχολείο μας λείπουν  οι εξής ειδικότητες : Μαθηματικών, Φιλολογίας, Πληροφορικής, Αγγλικής Φιλολογίας, Φυσικής Αγωγής και Μουσικής. Και σαν να μην φτάνουν αυτές  οι ελλείψεις  αναμένονται και αποσπάσεις κάποιων εκπαιδευτικών που θα επιτείνει το πρόβλημα. Αποτέλεσμα της αδιανόητης αυτής καθυστέρησης είναι να χάνονται διδακτικές  ώρες  στα συγκεκριμένα μαθήματα, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι αδύνατη, την επαρκή κάλυψη της ύλης. Τονίζουμε δε ότι υπάρχουν καθηγητές του σχολείου μας που είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες ακόμη και σε πολιτικά γραφεία βουλευτών, κάτι που καυτηριάζατε έντονα ως αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι τα περισσότερα κενά καλύφθηκαν μια εβδομάδα πριν την λήξη του πρώτου τετραμήνου. Είναι αυτονόητο ότι παρόλη την προσπάθεια των καθηγητών, είτε τα παιδιά μας διδάχθηκαν λιγότερα απ’  ότι θα έπρεπε είτε δεν έγινε  σωστή διδασκαλία. Περιμένουμε λοιπόν, την άμεση ανταπόκριση σας, στο αίτημα μας  για  πρόσληψη καθηγητών, ώστε να λειτουργήσει το σχολείο στους κανονικούς ρυθμούς και να αποφευχθούν περαιτέρω ενέργειες διαμαρτυρίας από τους γονείς και μαθητές.

Επιπλέον εκφράζουμε τον θυμό μας που για άλλη μια χρονιά το σχολείο μας είναι από τα τελευταία που στελεχώνεται με αναπληρωτές, καθιστώντας τα παιδιά μας πολίτες δεύτερης κατηγορίας στερούμενα του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της δωρεάν και ισότιμης παιδείας.

Καθώς στο σχολείο μας φοιτούν και παιδιά του Καβοντόρο  που είτε μένουν μόνα τους, μακριά από την οικογενειακή εστία, είτε είναι αναγκασμένα  να διανύουν καθημερινά μεγάλη απόσταση (όταν επιτέλους λυθεί το θέμα της μεταφοράς τους) θεωρούμε υποχρέωση της πολιτείας να δίνει προτεραιότητα στην περιοχή μας στον διορισμό εκπαιδευτικών, τουλάχιστον για τα παιδιά αυτά που ταλαιπωρούνται τόσο,  ώστε να έχουν πρόσβαση στο αγαθό της δωρεάν παιδείας                 

Τέλος , θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τους αρμόδιους φορείς ότι η παιδεία δεν είναι  κατάλληλος τομέας για πολιτικές σκοπιμότητες και  για αυτό τους ζητάμε να συνεργαστούν και οι υποσχέσεις που ακούμε απ’ όταν ήμασταν εμείς μαθητές να γίνουν επιτέλους πράξη. Δεν έχει κανένα νόημα  να συζητάμε με κάθε αλλαγή κυβέρνησης  για νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για το αν πρέπει να εισάγονται  φοιτητές με χαμηλό βαθμό, όταν το σύστημα πάσχει από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και κυρίως όταν δεν υπάρχουν καθηγητές   στα σχολεία.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ