Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Ψαχνών διαμαρτύρονται έντονα για την μετακίνηση δύο γιατρών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, με επιστολή τους στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Η απόφασή σας να αποδεχτείτε την εισήγηση του αρμόδιου για την ΠΦΥ υποδιοικητή σας & να μετακινήσετε 2 γιατρούς στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, επέφερε βαρύτατο πλήγμα στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή μας. Έτσι το Π.Ι. Μύτικα έμεινε χωρίς γιατρό (η άλλη γιατρός του είναι ήδη μετακινημένη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας) και το Π.Ι. Δροσιάς με έναν γιατρό να καλύπτει 2 χωριά με πληθυσμό 5500 κατοίκων. Ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα δέχεται το εφημεριακό πρόγραμμα του Κέντρου Υγείας Ψαχνών που λειτουργεί ταυτόχρονα και ως εμβολιαστικό κέντρο, αφού οι 2 γιατροί ήταν προγραμματισμένο να κάνουν 8 ενεργείς εφημερίες & 4 βάρδιες στο εμβολιαστικό του κέντρο. Να επισημανθεί ότι το Κέντρο Υγείας Ψαχνών με 3+2 γιατρούς τα πρωινά λειτουργεί 2 εμβολιαστικές γραμμές , ένα ιατρείο λήψης επιχρισμάτων & διάγνωσης covid ένα τακτικό ιατρείο (από 3 παλαιότερα) & ένα ιατρείο εκτάκτων περιστατικών για όλο το 24ωρο που τόσο αυτό (όσο & οι εμβολιαστικές γραμμές μέχρι το βράδυ καθώς & τα Σάββατα), δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς την συμμετοχή των γιατρών από τα Περιφερειακά Ιατρεία.

Να σας ενημερώσουμε ότι έως σήμερα έχουν εμβολιαστεί 1500 άτομα από Ψαχνά και Χαλκίδα & να σας υπενθυμίσουμε ότι πάνω από 5 συνάδελφοί μας ευρίσκονται ήδη στο νοσοκομείο και 4 τουλάχιστον είναι εκτός προγραμμάτων εφημεριών για λόγους υγείας.

Σας καλούμε λοιπόν να ανακαλέσετε την απόφασή σας, γιατί τα ΠΙ πρέπει να ενισχύσουν το ΚΥ Ψαχνών και το εμβολιαστικό του πρόγραμμα καθώς & τις λοιπές non covid ανάγκες του πληθυσμού ευθύνης τους.

Οι συμμετέχοντες/-ουσες στο εφημεριακό πρόγραμμα του ΚΥΨαχνών ιατροί:

Κατσαμπάνης Σ. ΠΙ Κυπαρισσίου Ζαφειρόπουλος Κ. ΚΥ Ψαχνών
Χατζηαντωνάκης Ν. ΚΥ Ψαχνών, Κούρνης Γ. ΠΙ Καθενών, Λεοντάρης Δ. ΠΙ Καθενών
Σοφία Α. ΠΙ Στροπώνων, Σαρίδου Ι. ΠΙ Πολιτικών, Καρράς Σ. ΠΙ Ερέτριας, Καράμπελας Κ. ΠΙ Ερέτριας, Παπαπαναγιώτου Π. ΠΙ Δροσιάς, Δέδε Β. ΠΙ Δροσιάς, Κωνσταντινίδου Κ. ΠΙ Βαθέος, Χατζηγεωργίου Κ. ΠΙ Μύτικα.

Από την ανάγνωση των τοποθεσιών , εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι οι παραπάνω γιατροί καλύπτουν 3 Καποδιστριακούς Δήμους Μεσαππίων -Χαλκιδέων- Ερετριέων και πληθυσμό 100.000 κατοίκων.

Ακολουθείστε μας στο Google News