Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συνταξιούχων Καρύστου εδώ και καιρό δέχεται παράπονα για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα γραφεία του ΟΓΑ στη Λαμία.

Μετά από επίσκεψη μέλους της Διοίκησης του Συλλόγου μας στα γραφεία του ΟΓΑ στη Λαμία διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν μόλις επτά εργαζόμενοι που πρέπει να εξυπηρετήσουν ασφαλισμενους και συνταξιούχους αγρότες για όλη τη Στερεά και την Εύβοια! Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις για την έκδοση συνταξεων, για τα διάφορα επιδόματα (χρείας κλπ), για βεβαιώσεις ασφάλισης και βιβλιαρίων ασθενείας.

Συγκεκριμένα:

Στην υπηρεσία που εκδίδει τις συντάξεις, πρόσφατα, από τρεις εργαζόμενοι έχουν μείνει δυο.

Στην υπηρεσία για τα διάφορα επιδόματα των ασφαλισμένων εργάζονται τρεις.

Στην υπηρεσία για τα βιβλιάρια ασφάλισης, υγείας και τις ασφαλιστικές βεβαιώσεις εργάζονται δυο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας αγρότης για την έκδοση της σύνταξης του περιμένει πάνω από έναν χρόνο, ενώ αν έχει διαδοχική ασφάλιση η αναμονή ξεπερνά τα δύο χρόνια!

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία!

Αφορά τους συνταξιούχους και ασφαλισμένους όλων των ταμείων!

Εντάσσεται στην προσπάθεια απαξίωσης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

Με σταθερά βήματα το κράτος απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη για την κοινωνική ασφάλιση και ανοίγει τον δρόμο στο ιδιωτικό κεφάλαιο που θα αυξήσει τα κέρδη του χαρατσώνοντας όλο και περισσότερο εργαζόμενους και συνταξιούχους. Αυτή την πολιτική ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που μας που μας έκοψε το ΕΚΑΣ και ψήφισε τον απαράδεκτο νόμο Κατρούγκαλου στρώνοντας το έδαφος για πιο μεγάλη επίθεση από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Αυτό θα σημάνει χειρότερες παροχές στην υγεία , την πρόνοια , στις συντάξεις για χιλιάδες ασφαλισμένους.

Απαιτούμε:

Η κυβέρνηση και ο ΕΦΚΑ να πάρουν μέτρα για την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών του ΟΓΑ και συνολικά των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στη Λαμία.

Να προχωρήσει γρήγορα η μηχανοργανωση των ασφαλιστικών ταμείων ώστε να εκδίδονται άμεσα οι συντάξεις.

Καλούμε κάθε συνάδελφο συνταξιούχο να έρθει σε επαφή με το Σύλλογο για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει με την έκδοση τις συντάξεις του.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο να παλέψουμε για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τηλεφωνα επικοινωνιας Μπανος Μιχαλης 6972845825

Βρανα Κουλα 6981151558

Ακολουθείστε μας στο Google News