Η Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας – Rescue Team 312 την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 δέχθηκε κλήση για να προβεί σε απεγκλωβισμό ενός ζευγαριού που ήταν αποκλεισμένοι χωρίς ρεύμα επί τρείς ημέρες σε απομακρυσμένη περιοχή μετά το Πόρτο Μπούφαλο.

Όπως ενημερώθηκαν οι διασώστες οι προμήθειες τροφίμων αλλά και τα ξύλα τους άρχισαν να τελειώνουν και συνεπώς κινδύνευε η ζωή τους. Άμεσα οργανώθηκε μια ομάδα με δύο τετρακίνητα οχήματα και ξεκινήσαμε για το σημείο που μας είχαν υποδείξει.

Ο δρόμος μετά το χωριό Aργυρό ήταν σε άσχημη κατάσταση διότι δεν είχαν περάσει μηχανήματα για να τον καθαρίσουν.

Μετά το Πόρτο Μπούφαλο και για τα επόμενα πέντε χιλιόμετρα η διαδρομή ήταν αρκετά δύσκολη και επικίνδυνη λόγο του ότι το χιόνι ήταν παγωμένο και από την μια πλευρά είχαμε γκρεμό.

Μετά από αρκετές δυσκολίες προσεγγίσαμε το ζευγάρι που το σπίτι του ήταν τουλάχιστον 500 μέτρα πιο χαμηλά και οι διασώστες το βοήθησαν να ανέβει με τα πόδια μέχρι τον κεντρικό δρόμο όπου ήταν σταθμευμένο το Jeep της ομάδας.


Η ομάδα επέστρεψε στο Αλιβέρι και τους παρέδωσε ασφαλείς σε φιλικό σπίτι που τους περίμενε για να τους φιλοξενήσει έως ότου λιώσουν τα χιόνια για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην οικία τους.

Ακολουθείστε μας στο Google News