Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητριών/τών της ΣΤ τάξης του 1ου Δημοτικού Ν. Αρτάκης και τριών εκπαιδευτικών στο Καρπενήσι (30 και 31 Μάη 2024). Τα παιδιά παρακολούθησαν “Τα Ψηλά Βουνα» του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Καρπενησίου, ένα πρόγραμμα βιωματικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ταυτόχρονα ενεργοποίησης της ενσυνείδησης, δηλαδή της προσοχής, των αισθήσεων και του ελέγχου τού νου.

Είχαν τη δυνατότητα να κάνουν πεζοπορία μέσα σε πυκνά δάση ελάτης, να δουν πέτρινα γεφύρια, να περπατήσουν δίπλα σε κελαρυστά ρυάκια, να ακούσουν το κελάηδισμα των πουλιών, να γνωρίσουν διάφορα είδη τής τοπικής χλωρίδας.

blank

Επιπλέον οι επισκέψεις στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας και στο Μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη στο Κεφαλόβρυσο ανέπτυξαν τις γνωστικές τους δεξιότητες και την αισθητική τους αντίληψη και ενίσχυσαν την ιστορική τους συνείδηση μέσω της διαχρονικής σύνδεσης του παρελθόντος με τη σύγχρονη εποχή.

Υπεύθυνοι του σχεδιασμού και υλοποίησης της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η Δ/ντρια της σχολικής μονάδας κα. Μαυρογένη με συνοδούς τις εκπαιδευτικούς της Στ τάξης κα. Μοσχοβίτη και κα. Καμαριώτου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου και τους υπευθύνους του, τον κ. Μανόλη Κοπανάκη και τον κ. Παναγιώτη Κούτρα για τη φιλοξενία και τη μοναδική εμπειρία αυτής της τόσο βιωματικής εκπαίδευσης στα βουνά και τα δάση της Ευρυτανίας.

Ακολουθείστε μας στο Google News