Η Οργανωτική Επιτροπή της διημερίδας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, που αφορά στο αντικείμενο της εκδήλωσης:

«Η Επιστήμη της Βιολογίας καθημερινώς αναδεικνύεται σε τομέα σημαντικού επιστημονικού ενδιαφέροντος καθώς καλείται να προσφέρει λύσεις σε ποικιλία προβλημάτων που ταλανίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες, όπως η διάγνωση, το περιβάλλον, τα νοσήματα. Το σχολείο σε αυτή την απαίτηση καλείται να δώσει το δικό του στίγμα, να προσφέρει ενήμερους και επιστημονικά εγγράμματους πολίτες ενώ την ίδια στιγμή επαναπροσδιορίζει τη σχέση του με την κοινωνία.

Η 1η Ημερίδα Βιολογίας που διοργανώθηκε το 2008 στέφθηκε με επιτυχία και έτυχε θερμής υποδοχής από τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό της Εύβοιας καθώς και των όμορων νομών. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου και ήταν η πρώτη ημερίδα Βιολογίας που έγινε στην πόλη της Χαλκίδας. Η πρωτιά αυτή αφορά και κάθε άλλη επαρχιακή πόλη, αφού μέχρι τώρα ότι συνέβαινε στο χώρο αυτής της επιστήμης, γινόταν στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη).

Μετά την επιτυχή έκβαση της προηγούμενης ημερίδας, η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, τους εκπαιδευτικούς – βιολόγους, Νικολάου Δέσποινα, Δημακογιάννη Σταυρούλα, Στασινάκη Παναγιώτη και συνδιοργανωτές τη Νομαρχία Ευβοίας, το Δήμο Χαλκιδέων και  την ΕΛΜΕ Ευβοίας προγραμματίζει

Διημερίδα Βιολογίας στις 13 & 14 Φεβρουαρίου 2009, και τίτλο

Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΔΑΡΒΙΝΟ ΚΑΙ
ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

Στις 13 Φεβρουαρίου 2009 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ερευνητές με διακεκριμένο ερευνητικό έργο στην επιστήμη της Βιολογίας θα παρουσιάσουν στις εισηγήσεις τους σύγχρονα ζητήματα Βιολογίας (Φύκη, Θεωρία της Δαρβινικής Εξέλιξης, Εκπαίδευση και Βιολογία, Αυτοάνοσα Νοσήματα, Προγεννητική Διάγνωση). Οι ομιλίες θα είναι ελεύθερες για κοινό, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η πρώτη ημέρα της διημερίδας θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα (απέναντι από το εργατικό κέντρο). Οι ώρες διεξαγωγής θα είναι 10.00 – 15.00.

Στις 14 Φεβρουαρίου 2009 θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικά εργαστήρια αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ04. Οι εργαστηριακές ασκήσεις θα λάβουν χώρα στους χώρους του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Χαλκίδας.

Σύντομα θα σας αποσταλούν το πρόγραμμα, η αφίσα και αναλυτικές πληροφορίες για τη συμμετοχή σας στα επιμορφωτικά εργαστήρια».

Στις διευθύνσεις http://biochalkis.wordpress.com/ και http://www.pev.gr/ θα μπορείτε να μαθαίνετε οτιδήποτε νέο.

«Σε συνέχεια της 1ης μας ανακοίνωσης σχετικά με τη Διημερίδα Βιολογίας που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, τους εκπαιδευτικούς – βιολόγους, Νικολάου Δέσποινα, Δημακογιάννη Σταυρούλα, Στασινάκη Παναγιώτη και συνδιοργανωτές τη Νομαρχία Ευβοίας, το Δήμο Χαλκιδέων και  την ΕΛΜΕ Ευβοίας,

Διημερίδα Βιολογίας στις 13 & 14 Φεβρουαρίου 2009, και τίτλο:

Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΔΑΡΒΙΝΟ ΚΑΙ
ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

Σας ενημερώνουμε πως για τη συμμετοχή σας στις δύο ημέρες θα πρέπει να δηλώσετε την παρουσία σας.

Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές των Γενικών & Τεχνικών Λυκείων καθώς και των Γυμνασίων να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ4 (ειδικότερα των διδασκόντων το μάθημα της Βιολογίας), καθώς επίσης και τη συμμετοχή των τμημάτων μαθητών της Γ’ Λυκείου Θετικής Κατεύθυνσης για την ημέρα των ομιλιών, στις 13 Φεβρουαρίου 2009. Τα σχολεία που βρίσκονται εκτός Περιαστικής Ζώνης μπορούν να μετακινηθούν με τη γνωστή διαδικασία μετακίνησης μαθητών που ισχύει για τις ημερήσιες εκδρομές. Για τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών έχει προβλεφθεί άδεια από τον Περιφερειακό Δ/ντη η οποία και επισυνάπτεται.

Για την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009, οι διδάσκοντες το μάθημα της Βιολογίας θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή 06/02/2009 να στείλουν σε ένα από τα παρακάτω φαξ ή στο σχετικό e-mail, τον αριθμό των μαθητών που θα συμμετάσχουν ώστε να γίνει καλύτερη διοργάνωση της ημερίδας. Το ίδιο πρέπει και με τη συμμετοχή των ίδιων των συναδέλφων. Για το λόγο αυτό επισυνάπτεται αίτηση συμμετοχής εκπαιδευτικών και μαθητών (ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ). Με το πέρας των ομιλιών θα χορηγηθεί ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ.
Πέρα των εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα της Βιολογίας, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις της ημερίδας, για άλλους καθηγητές, μαθητές και πολίτες. Στις διευθύνσεις http://biochalkis.wordpress.com/ και http://www.pev.gr/ θα μπορείτε να μαθαίνετε οτιδήποτε νέο.

Για το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009, τα εργαστήρια που αφορούν εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ4, θα γίνουν στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χαλκίδας, που βρίσκεται στη θέση  Πέι Δοκού (πλησίον Νέου Κοιμητηρίου Χαλκίδας) από 10.00 π.μ μέχρι 1.00 μ.μ.
Τα θέματα των εργαστηριακών ασκήσεων είναι:
1. Χρώσεις Giemsa και Gram
2. Ταχεία οροσυγκόλληση
3. Μικροσκοπική Παρατήρηση
4. Απομόνωση Νουκλεϊκών οξέων
5. Επίδειξη ELISA-PCR
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων έχει καθορισθεί στους 20. Αν οι αιτήσεις συμμετοχής είναι περισσότερες θα γίνει κλήρωση από την οργανωτική επιτροπή. Η συμμετοχή είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση των επιμορφούμενων. Με το πέρας των εργαστηρίων θα χορηγηθεί ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ καθώς και ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ. Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να  συμπληρώσουν και να στείλουν την επισυναπτόμενη αίτηση μέχρι την Παρασκευή 06/02/2009, σύμφωνα με τις οδηγίες που περιέχονται σε αυτήν (ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ).

Αριθμοί Φαξ: 22210-23878 (ΓΕ.Λ Κανήθου, Υπόψη κα Νικολάου), 22210-45253 (Γ/σιο Νέας Αρτάκης, Υπόψη κα Δημακογιάννη)
e-mail: biochalkis@gmail.com

Αριθμοί Κινητών Τηλεφώνων: Νικολάου Δέσποινα (6977614083), Δημακογιάννη Σταυρούλα (6972870298), Στασινάκης Παναγιώτης: (6947899457)